sila klik sini

Wednesday, 11 March 2015

PENYAMUN SANA SINI !!!

Assalamualaikum sume.....

Semalam tengok video yg kawan share kat fesbuk terus akak rase seram sejuk satu badan, akak tak tau la camne nak masukkan video dalam blog ni nnti nak suruh kak long tolong ajarkan.Pendek je video tu dalam 3 minit je....cepat sungguh la penyamun sekarang buat kerja...kejadian terjadi kat sebuah rumah teres, tapi lokasi sebenar maaf akak memang tak tau kat mane, yg kene samun tu perempuan india ...sian dia mesti trauma....rasenye time tu waktu pagi kot, perempuan tu tengah siram lantai posh kereta...mase tu dah nampak ada dua biji moto ni asyik dok ulang alik tapi pompuan ni buat tak hirau je, sambung siram pokok bunga pulak kat luar rumah dan time tu la dua biji moto tu tibe2 berenti,turun moto terus keluarkan parang panjang ko....dah nak lari pon tak sempat penyamun terus terkam....pastu kawan dia plak turun moto bawa parang panjang gak pi masuk rumah pompuan tu, dalam sekejapan diorng keluar sambil belek2 sesuatu kat tangan, mungkin barang kemas yg berjaya diragut kot. Selamba je sekor2 buat kene keji camni.....lepas penyamun blah baru la anak lelaki pompuan tu keluar tertinjau2, mungkin mase kejadian dia tido dalam bilik jadi tak sedar ape yg berlaku kat luar.....



parang panjang camni la penyamun2 tu bawak....gila ko tak ketau tengok parang camni...sekali libas je bole putus tangan....akak pon ada pengalaman hampir disamun dgn taktik yg same mcm cerita diatas, dua tahun lepas mase tu pon waktu pagi hari sabtu....cik boss kat atas dengan anak2 sambung tido lepas subuh, kat luar mase tu pon memang sunyi dik non. Rumah akak ni kawasan tanah lot walau pon kiri kanan ada jiran tapi diorng lebih selesa habiskan mase dalam rumah je, mcm akak jugak kalau bukan sebab nak sidai baju memang akak duk dalam rumah sesaje...ok sambung balik cerita akak tadi.....akak sidai baju kat kawasan belakang dekat dengan dapo, kebetulan pintu gate kecik belakang ni tak bertutup pulak pagi tu....memula moto ni lalu diorng pandang je akak, akak buat tak tahu je, pastu dia lalu lagi sambil pandang kiri kanan ko, time ni akak dah pelik sebab jarang2 bebudak kampong ni kalau bawa moto pakai helmet, ni siap pakai full face helmet dah kenapa....hati akak dah rase tak sedap time ni, terus laju2 akak tutup pagar belakang tu, akak sambung sidai baju lagi tetiba ntah bila mase sorng penyamun ni dah berdiri dekat dengan pagar belakang tu dan yg sorng lagi tu duk atas moto sambil pandang kiri kanan usha line....akak macam terkaku kat situ sempat akak tenun budak tu, dia pakai baju sweter biru dengan beg selempang, pastu tangan dia kebelakang, akak syak kat tangan dia time tu ada parang or pisau ready je nak serang akak....memang pagi tu Allah lindung akak sebab ntah mana datang tenaga akak lari laju2 masuk rumah sambil tangan pantas tutup dan kunci pintu......akak terus lari naik atas sambil terjerit2 panggil cik boss...terkejut orng tua tu tengah tido nasib tak terlucut kain....hahahaha...sampai atas akak terus tinjau ikut tingkat penyamun dah takde melesap terus macam asap diorng hilang. mungkin dia dengar agaknye akak jerit2 panggil cik boss....lepas kejadian tu 3 hari badan akak rase cam mengigil je...demam tak demam...mak akak cakap akak terkejut semangat akak hilang, mungkin la kot gila tak takut sampai malam2 pon akak termimpi2....akak ni memang penakut dik non lemah semangat kekdahnye....lepas minum air bacaan yasin baru akak ok skit, tapi lama akak tak sidai baju waktu pagi...ko nak tau pukul bape akak sidai....hahaha....pukul 2 petang ko time bebudak balik sekolah diorng memang lalu reramai belakang rumah akak, sambil lalu lalang tu diorng ni terjerit2 tegur akak...'cik linda!!' 'cik linda!!' kebanyakan nye kenal dengan akak sebab diorng tu ada yg anak2 kawan n sedara jugak bukan orng lain......

Nasihat akak kat sini supaya lebih peka dan berhati2 dan jangan lupe doa banyak2 agar Allah lindungi kite semua...sape dah penah alami je tahu macam mana perasan takut tu, akak yg baru hampir disamun ni pon siap trauma berbulan2 cuba bayangkan  yg sampai cedera atau hilang nyawa tu....ya Allah takut nye...duduk dalam rumah sendiri pon sekarang rase tak selamat je....rumah pon dah macam  penjara semua kene berpagar kene bergril kalau tak lagi rase tak selamat......








ok la bobbye jumpe dilain n3  hati2 semua manusia sekarang dah kurang perasaan berbelas kasihan sesame manusia jadi berhati2 ye.....mase tulis ni pon perut akak rase kecut je





No comments:

Post a Comment