sila klik sini

Monday, 9 March 2015

HARI DESSERT SERUMAH

Assalamualaikum sume.....

Nampaknye suara akak telah didengari...hahaha....dapat gak akak makan laksa limbongan ni semalam dik non....semalam pon akak dapat cuti masak ullos...yabedabeduuu!!! pagi je akak kelentang kelentung kat dapo masak utk sarapan...suka la akak kan...gila tak suka ko!! tak payah masak hokey...hahaha...tapi sebab dah dua hari asyik cuti je akak rase bersalah pulak...jadi tengahari tu akak buat kek tiramisu dulu bole gak buat ngeteh petang2 nnti....dah buat simpan dalam lemari ais....'duk diam2 tau kek kang petang aku ngap ko pulak ye'....kikiki



Laksa limbungan pojaan hati ku, selain laksa mak dan kakak ngah....laksa kakak ngah paling win selama ni,dia kalau buat laksa kompom akak ulang 2 ke 3 kali...amik mee laksa tu skit je tapi kuah kene banyak baru syok nak hirup panas2.... dap2nye



ni le tiramisu yg akak buat tengahari semalam,tinggal separuh dalam lemari ais.Kali ni akak kurangkan gula dalam bancuhan cheese tu selepas kene sound dgn cik boss, sebab minggu lepas kerap benau akak buat dessert....ntah la kenapa 



Churros ni akak buat petang jumaat hari tu,tergoda tengok kawan kat fesbuk share gambo, terus laju2 akak turun dapo tapi bole pulak tinggal sebiji je telo jadi dapat buat 1 adunan je ni...alhamdulillah sedap dimakan panas2 sambil dicicah dgn coklat cair....ada yg bertanye camne rase churros ni? ntah la susah nak kate rase dia ek....garing diluar tapi lembut di dalam, manis2 buah je rase dia ni tu yg sedap dimakan dgn coklat cair atau bole gak tabur gula halus yang dicampur dgn serbuk kayu manis jika suka....in shaa Allah esok2 mungkin buat lagi sebab abg ngah asyik duk sebut je tu.....nanti nak buat gemuk2 camni gak :p 


Cheesekut ni akak buat hari rabu kalau tak silap...lupe sudah...kalau buat 1 bekas camni sekali hadap je kiteorng kasi langsai...hehehe....makan sejuk2 lawan dengan nescefe panas.....akak memang suka buat ni sebab senang yg hamat tak payah nak berbako bagai, susun2 biskut pastu tepek cream keju dah siap baling masuk lemari ais jap2 lagi dah bole makan pon, same gak cam tiramisu tu keje senang sangat dik non.....akak buat dessert2 ni pon bersebab dik non....nak berjimat yg benaunye....cik boss dgn anak2 akak tu bukan btol, kang tetiba je ajak keluar gi secret resepi tingin nak mkn kek kekdahnye.....jadi baik akak buat sendiri,walau pon takde la sesedap kek kat kedai tu tapi sekurang2nye penjimatan disitu dan lagi satu akak malas tetiba kene gosok baju bajan ni kalau nak keluar .....kahkahkah



bobbyeeeee








No comments:

Post a Comment