sila klik sini

Saturday, 7 March 2015

DIPAKSA DAN TERPAKSA (DLM EDISI NOT MY TASTE)

Assalamualaikum sume.....


Seperti biase hari sabtu cik boss memang kasi akak cuti, masak je cuti ye yg lain tetap kene buat gak...huhuhu...pepagi dalam pukul lapan keluar carik roti canai kuah dal...yummylicious sangat...dah kenyang terus gerak ke paso pantai beli lauk utk seminggu, hari ni kat paso sotong segar dan murah skit dan yg paling best kebanyakkan sotong yg akak pilih bertelur2 dik non, pilih punyer pilih sekali amik ko tetiba timbang 1 kilo setengah...hahaha...takpe tu bole buat dua kali masak.kat tempat sayur je tadi nak dekat 30 hengget membayo...siap korang ye sape yg tak makan sayo nnti...kikiki...warning awal2 dulu.Settle bab lauk dah senang hati nnti time nak masak cekup2 je bahan.Kali ni keluar kak long tak dapat follow sebab dia ada kuiz kat sekolah dari pagi sampai ke petang, tapi pasal dah berjanji makan sate 30 cocok dengan abg ngah aka budak kuat drama terpakse gak akak tunaikan.Cik boss cam tak bermaya je bila tahu kene makan kat sini....hahaha....same la kite bang tapi apakan daya ikutkan jelah selera anak2 kang kalau dibantah2 kite tua nnti ada yg diorng antau duduk umah orng tua2 pulak...kahkahkah....ok tu tak kelakar hokey  T____T  Lepaskan zohor dulu baru akak bersiap2,bedak 4 kati,gincu 2 inci pastu cepat2 sarung selipar dan terus gerak.... :p :p :p



 Ni budak yg bertangungjawab mengheret akak dan cik boss ke kancah makanan nipon...suka la tu tengok piring pusing2 lalu tepi dia....dah lama dia duk tuntut sejak akak bawak kak long hari tu...kikiki...padan muka sape suh ko pi ikut apak ko kan dah meroyan pastu....kikikiki...kite ni sebagai mak apak mana la tersampai hati kalau dengau anak2 nak makan, mcm mana tak suka pon terpakse gak seret kaki masuk sini...


 Wah!! eksen ko ye!!! pilih tak agak2 nampak sangat nak lepas dendam....akak perati je perangai dia sambil kunyah2 sushi...eh!!! hahahaha....


Ni pon dia punye ye, sian anak sotong kurita tu kecik2 kemetot je dah jadi lauk dalam pinggan, tapi takpe la sekurang2 nye dia dah bebas dari dugaan dunia yg terlalu banyak pancaroba sekarang ni....bahahaha....tetibeee   :p :p :p


 Ni pon dia punye jugak....akak tak pandang pon mase dia makan ni sebab kembang plak tekak tengok ikan salmon mentah atas sushi tu....yg ni dia dgn kak long suka kemain lagi lelap2 mata kunyah ikan mentah ....tak paham sungguh la selera budak2 sekarang...




 Ni jew yg akak makan tadi tau...bahahaha...tipuuuuu!!!! tadi akak makan gak sushi dua tiga jenis pastu minum teh hijau sejuk, bole la buat alas perut, cik boss suh akak order set tapi ntah la cam tak kene je dgn tekak hari ni...tapi akak seram2 ni sebab tadi lepas makan set ikan sardin panggang tu cik boss kan main puji2 plak sedap...akak risau je takut tetibe cik boss pulak terjangkit dengan makanan nipon ni, dengan sape akak nak mengadu nasib lepas ni dik non  T_____T  "abang minggu depan kite makan laksa kat limbongan tau" harap2 rayuan akak didengari......



ok la bobbye




2 comments:

  1. yan pun kembang juga kak..kalau pi sushi king makan kulit ikan..tu jer yang boleh masuk..huhu

    ReplyDelete
  2. akak kalau pi makan situ amik sushi sayur2 je yan pastu yg sushi telo merah kecik2 tu pon akak makan...

    ReplyDelete