sila klik sini

Monday, 30 March 2015

BAJU RAYA DAN PEWANGI

Assalamualaikum dunia.....

Ambil kesempatan cuti hujung minggu kali ni dan kebetulan kak ngah akak pon ada kat kampong, laju2 akak ajak dia pegi jalan2 skodeng baju raya....tengok2 je dulu kalau ada yg berkenan pastu harga dalam budget bole terus rembat barang seratus pasang...kuang kuang kuang...dapat dua pasang pon dah syukur senah oiiii!!!!...hahahaha...gila lengang tempat ni mase kiteorng sampai,terus fefiling jadi orang kaya dik non...abis sume baju hakak try...kahkahkah...tapi beli nyeee idokkk :p :p :p


Setelah penat tarik2 rambut,bercekau,baling2 pinggan dan terpekik terlolong sesama sendiri...maka keputusan muktamat telah dibuat...wane rasmi baju raya taun ni jatuh kepada kaler biru elektrik. Wah!!! akak sukeeeee sangat.....bosan sudah asyik ungu dan hijau je sebelom2 ni....TAPI bole takde ye baju kaler tu kat tempat ni!!! kalau ada pon saiz model je,peha akak pon lagi beso dari baju tu.... T____T
Last2 cik boss suh pilih baju untuk raya ke2 jew....akak dengan kak long lompat bintang terus kat situ,bergegau bangunan...hahaha...pilih punye pilih korang rase pilihan akak yg mana satu??? Yg buat akak lagi hanggin tu bole pulak baju melayu lelaki melambak2 kaler biru yg mcm akak nak tu....jadi cik boss dengan abng ngah dah dapat baju siap samping utk raye nnti....menci tau!!! Pastu diorng belagak nak pakai stail sultan johor...eeeee!!! berangan ko ye bang !!! baju kurung mak enon (izara) pon dah dapat....alhamdulillah....akak memang suka beli sikit2 camni jadi tak terasa sangat,ingat gaji bulan depan nak carik baju kasual untuk kak long dulu....bulan lagi satu carik utk abg ngah pulak, si mak enon tu dah ada 4 pasang baju untuk raye,baju dia senang  carik bersepah,kalau ada yg berkenan je akak terus rembat.Akak dari anak satu dulu dah buat camni,takde la pengsan mase shopping bulan puase nnti kalau sume nak beli sekali harung....


Ni kejadian hari ahad (semalam)....memula cik boss ajak ke jusco,dia nak mencari minyak wangi,tapi tetiba dia tukar plan dan ajak ke mahkota parade pulak.....bila sampai je si mak enon ni dah terjerit2 nak masuk tempat ni....nak tak nak kene gak berkampong kat sini dulu. sini sekali masuk rm8 untuk 45 minit....macam mahal kan sebab kalau yg kat jusco kene bayo rm10 tapi main la ko sampai muntah....


Selalu abang ngah yg dok jadi bodyguard tapi semalam akak amik turn....ko tengok...ko tengok...tido baring dia dalam belon tu...happy sangat la tu, terlompat2 sakan dalam mainan yg macam belon kat belakang tu....akak seriau hokey bebudak jantan kan main ganas lagi,anak dara akak ni diorng langgau2 jew...akak tenun je budak tu,cepat2 dia pi main kat tempat lain...hahahaha

Dah penat berdiri,last2 akak duduk kat tengah2 tu...hahaha...memula ada bebudak lelaki dok main tendang2 belon kat tengah tu,ganas semacam je....bila akak duduk situ hanggin je diorng...pindah main tendang2 belon kat tempat lain pulak....hahaha....kalau ikutkan main sini 45 minit je tapi tetiba dah lebih sejam kot akak dalam ni...kikiki...dah bebudak yg jage tu tak panggil akak lepak la ralit layan izara....


Lepas izara buat drama air mata sebab takmo keluar dari tempat main tu,akak anak beranak laju2 pi tempat makan ni...rupa2nye abng ngah dengan kak long yg dok kenen2 dgn apak dia nak makan sini patut la cik boss tukar plan tetiba.Senyap2 buat pakatan dengan anak2,tapi ok la dari diorng ajak makan makanan nipon lagi hazapppp nnti.... :p


Ni antara feberet akak anak beranak,hummus dan roti pita...dapnyeeeee.Kalau hummus di restoren nasi arab dima  kat air keroh pon tersangat la sedap...akak bole makan tu je tanpa hidangan lain...hehehe..yg bestnye makan kat nandos ni ialah minuman bole refill dik non....minum la korang sampai kembong pastu asyik2 terjah jamban sebab asyik nak terkucit je...hahahaha




Ni menu pilihan izara ye...kikiki...budak kecik ni dah pandai demand sekarang...siap tengok menu dik non,pastu konpiden je tunjuk nak makan kek dengan aiskrim...hahaha...dah beso dah sume pon dah pandai :) hujung2 akak gak yg untung dik non....kikiki


Lepas makan jalan2 jap sempat akak singgah kaison beli skit deco2 untuk raye pastu pi beli minyak wangi untuk cik boss,pilih punye pilih last2 CK gak jadi pilihan hati (kiteorng memang suka bau ck) dah bayo laju2 pi paking kete dan balik.....






Tu jelah xtvt hujung minggu akak,minggu yg mendatang ni kalau dipanjang kan umur tak tau la nak terjah mana pulak.....bobbyeeee sume happy2 selalu :)



4 comments:

  1. :-)) yan pun dah mula beli persiapn raya...maklum jelah nk gst kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak sentiasa terkeliru dgn gst ni yan...kikiki...takpe beli awal2 nnti bulan pose kite melepak kat rumah je tak payah terpusu2 dalam lautan orng ramai kat mall..tapi camne dah beli pon nak dekat raye nnti ada je yg tak cukup betol tak yan? ...hahaha

      Delete
  2. kakak baru berangan nak beli persiapan utk raya sikit2 almaklum rakyat kakak ramai ,budget pun banyak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe kak saniah slow2 ada mase lagi kite nak buat perancangan sikit2...btol tu kak baju budak2 sekarang mahal tau,kadang kalah baju kite yg dah tua2 ni...yg penting kite berbelanja ikut budget baru nyaman kan kak....:)

      Delete