sila klik sini

Monday, 16 March 2015

AKAK VS CIK BOSS (EDISI COOL DAN HALILINTAR)

Assalamualaikum sume......


Rase lamanye tak up n3...kikiki...akak terindu2 pulak nak bercerita kat sini....cuti sekolah kali ni sume pi jalan2 mana? Akak anak beranak tak pi mana2 pon duk rumah jew sebab kak long banyak kelas tambahan, serupa cam tak cuti je minah tu maklum la tahun ni kan kak long nak amik SPM...terima kasih pada semua cikgu2 kak long sebab sanggup mengajar walau pon sekolah tutup,besarnye pengorbanan seorng guru......ada takde pon jumaat depan ni akak anak beranak balik  pontian je sebab nak  meraihkan majlis perkahwinan adik sepupu cik boss,sian dia anak yatim piatu nasib ramai adik beradik, mintak2 semua berjalan dengan lancar. Ok la berbalik pada tajuk kat atas tu  akak nak cite tentang cik boss aka somi akak incik nazarudin....cik bos ni bukan la seorng yg romantik...kadang2 akak pon konfius dgn perangai dia tapi selalu dia cool je....tapi kalau dah cool sangat pon akak bole naik hanggin jugak, akak ni dalam ketegori perempuan petir dan halilintar ye dik non....kahkahkah....akak garang ye...hahaha....tetibe :p :p :p
cik boss pulak lebih cool (semestinya) dan kadang2 sensitif jugak...tapi kawan2 tempat keje cakap yg cik boss ni bukan saje seorng yg cool (semestinya) tapi seorng yg amat tegas jugak, muka tu serius memanjang sampai ada yg kecut perut kalau nak berurusan dgn dia....nasib kat rumah dia takde la tegas sangat.....malas nak melayan petir dan halilitar kat rumah ni kot....hahaha....akak ni bukan la suka sangat nak jadi petir pon tapi contoh!!!! tetiba terjadi satu kejadian yg agak mencemaskan kat rumah, seperti biase la akak akan cepat panik dan jadi huru hara...tetibe...dia tetap la dengan perangai cool yg akak rase cam tak kene je dengan situasi time tu....padahal dia sepatutnye jadi huru hara cam akak gak...tapi kenapa dia memilih utk terus je jadi cool???  kenapa???  ini bole mendatangkan marah!!!!....kahkahkah....pompuan gila... T_____T
Lagi satu,cik boss ni jarang sangat2 la nak marah kat anak2 ....TAPI...kenapa anak2 bukan main takut lagi dengan dia???? ni pon buat akak hanggin gak....contoh!!! akak suruh abang ngah tolong buat sesuatu tapi ada je alasan sampai nak kene ulang arahan dua tiga kali...tapi kalau tetiba cik boss suruh sekali je laju gila budak tu pegi buat.....dah kenapa budak2 ni??? akak yg petir dan halilintar ni langsung diorng tak takut  dik non !!! kenapa apak korang yg cool tu yg korang takut kan sangat??? takan akak kene berubah menjadi cool gak pasni baru bebudak nak takut???? T______T

Dalam tak romantik tu cik boss ni kalau pegi meeting (selalu kat kl) mesti balik ada je benda dia belikan utk puan petir dan anak2 yg kene tinggal kat rumah ni....kikiki....dia tahu je ape yg kiteorng suka,satu lagi sifat cik boss...sangat prihatin...tapi selalunye barang makanan je la yg dia berani beli sebab kalau barang2 lain tu, macam pakaian ke tudung ke janagan harap la sebab dia memang tak tahu nak pilih...kikiki....cik boss memang fail part2 camtu jadi selalunye dia beli makanan jelah untuk kiteorng yg mcm ikan pirana kelapan kat rumah ni....kahkahkah....






 popcorn garrett ni memang benda wajib dia beli setiap kali dia ada meeting kat klcc, jelak sudah akak makan popcorn ni tapi sebab mahal akak makan jugak....banyak kali akak sound cakap takyah beli sebab manis sangat tapi dia beli jugakkkk....lantak situ malas akak nak komen selalu orng dah belikan syukur jelah

 yg ni all time favourite kekdahnye...pasta cabonara atau alfredo. Kompom beli yg ni jugak kalau balik dari kl, anak2 memang dah tahu sangat2 siap skip makan malam sebab nak unggu apak diorng balik bawak ni....
 yg ni pulak kekadang je beli sebab kat jusco melaka pon ada kedai ni, lagi satu sandwich jadi kembang bila lelama dalam kete...ialah dari kl ke melaka hampir 2 jam tu pon kalau tak jem....tapi cik boss pedulik hape kalau nak beli dia beli je kembang pon kembang le yg penting puan petir mesti kene makan.... T____T

yg ni plak khazanah bulan lepas cik boss balik dari meeting....mau tak berjoget anak2 akak tengok ni sume !!! dengan coklatnye dgn kek memang suka la anak2  termasuk puan petir...hahahaha....time ni pasta pon dia beli gak tapi tak amik gambo pulak....mana tak bulat2 kiteorng ni asyik kene sogok dengan makanan jew....padahal...sape suh ko makan!!!!....kahkahkah...sukati la dah hobi hakak suka makan nak buat camne!!!! :p



kesimpulannya disini...cik boss selain dari cool,prihatin,penuh kasih sayang,tak kedekut,selalu berlemah lembut,selalu bertolak ansur dan selalu mengalah dengan bini petir dia ni, dia memang suami terbaik untuk akak dan anak2. Bersyukur kerna Allah jodohkan akak dengan dia dan baru sekarang akak perasan kenapa dia sering cool dan akak pulak petir....sebeb kalau dah dua2 petir abis la rumah tangga akak meletup2 dik non....hahahaha.....bole bayang tak????


Jodoh dan pertemuan ditangan Allah, kite bole merancang tapi Allah yg tentukan....dan sebaik2 ketentuan datangnya dari Allah dan sebagai manusia kite kene redha dan bersyukur..... :')


Cik boss!! puan petir cakap dia cinta awak sampai jannah!!! tu pon kalau awak sudi T_____T



3 comments:

  1. yan sama cam akak ..puan PETIR :-))...Tapi betul kata akak..suami isteri mesti ada perbezaan emosi baru ada warna warni rumah tangga..kalau 2 2 sama ..macam tak best..macam dok dalam gua..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti bosan kan yan kalau sume sama jew tak colorful kekdahnye...kikiki...yan pon garang cam akak jugak ye...kikiki...sama la kite :p meh sini nak muah ciket :)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete