sila klik sini

Saturday, 14 February 2015

RUMAH MANIS RUMAH

Assalamualaikum sume.....


Semalam hari yg agak sebuk buat akak...hari ni pulak walau pon akak tak kemana2 tapi tetap la perasan sebuk gak...kikiki...pagi2 lagi lepas kak long ke kelas tambahan akak terus masuk dapo siapkan sarapan, kemudian lepas semua dah kenyang terus akak keluar bersihkan sekeliling rumah yg semak nye dah mirip villa nabila dik non... T____T lama dah akak tak bersih kan sekitar rumah ni, malassss nye lahaiiii....panas berdenting...pokok2 bunga akak pon banyak yg arwah.pasal akak selalu lupe siram (padahal malas)...tapi hari ni akak gagahkan diri tuk cabut2 ape yg patut dekat sejam lebih  gak la akak bertahan, last2 akak lari masuk dalam sebab mata berpinau2 panas sangat...bersih la sikit ingat petang nnti akak sambung bersihkan lagi..... kalau tak hati akak tak keruan....


sarapan pagi tadi akak goreng mee teow,goreng bogel je...hahaha ..(keji je ckp bogel) anak2 akak tak suke sayur dalam mee diorng,jadi akak dengan cik boss selalu tabur tauge mase nak makan...lagi sedap sebab ranggup ...layan plak dengan nescafe o ...dap2 :)

 lepas cabut rumput tu akak rehat jap keringkan peluh,pastu laju2 masak nasik dan lauk.Ni je yg akak masak hari ni...jadi la yg penting makan same2 sambil borak (jgn ikut tu sebab makan sambil bercakap tak baik) :p Hari ni akak masak asam pedas johor,pucuk paku tumis,ikan kembung goreng dan terubuk masin dari sabah.....

Kawan kak long sedekah mempelam pada dia,lepas makan tengahari tadi terus akak kupas dan jerukkan ...dapat la 1 bekas tengah bertapa dalam lemari ais...kikiki...malam kang bole makan sambil nonton...mekasih alisa nnti kalau dah tak termakan tu sedekah le acik linda lagi ye...kikiki...tak malu ini pompuan...eh!!! pulik yg penting kite ada jeruk mangga uolls....hahahaha



lepas post n3 ni sempat lagi akak golek2 rasenye...lama lagi nak azan asar bole akak ZZZZZZ sekejap....bobbyeeeee traluluuuuu




2 comments:

  1. meetiaw pun kegemaran yan..anak2 akak leh jadi geng..yan tak makan sayur juga :-))....
    terliur terus...sapa tak suka jeruk pelam mmg rugi kan kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh!!! sekapal ko dgn anak akak yan....hahaha...musim jeruk asam boi dah pon berlalu pasni jeruk ape pulak yg femes ek... :p

      Delete