sila klik sini

Wednesday, 4 February 2015

PROJEK KOLAM RENANG DAN LAUK SEMALAM


Assalamualaikum sume.....

N3 ringan lagi pagi ni, memula nak post n3 pasal majlis akikah si bayi Dhia tapi akak dalam kemalasan pulok.... T__T....sebenar nye dah lama cik boss pasang niat nak memiliki kolam renang kat rumah.... kolam renang kecik2 jew..... memula dulu mase rumah baru siap ada gak cik boss bagi cadangan nak buat kolam renang kecik kat tepi paking kete, dlm anggaran 10 x 10 kaki persegi....harge dalam 12 ribu gak la kalau tak silap...huhuhu....akak terus tentang abis abisan ko....hahahaha....akak seriau sebab anak2 mase tu kecik2 lagi, yg kak long 5 taun dan abg ngah baru nak masuk setaun. dalam otak akak asyik pikir...bahaya...bahaya...akak takut kalau terleka anak2 akak pi mandi sendiri...hoiiiii!!!! mintak simpang semua tu....jadi perancangan kolam renang tu terus abis kat situ je.......kini setelah hampir 13 taun berlalu tetiba impian cik boss nak memiliki kolam renang kecik kat rumah dimakbulkan Allah....akak terpakse redho je sebab cik boss yg duk keluar duit tapi mase nak memilih tu ada gak kiteorng berkekak (bergaduh manja) yelah akak nak yg gini tapi cik boss nak yg gitu pulak....kikikiki...akhirnya akak menang....wakakakah  ;p ;p ;p ;p










cik boss berangan nak buat camni tapi kat tepi rumah kiteorng mane ada tanah melainkan kat tepi paking kete tu....kalau dapat kolam camni dan jauh dari pandangan orng luar mesti bestkan...bole fefiling mandi pakai bikini kekdahnye....kahkahkah....ni bukan rumah akak ye ni gambo amik kat google sane, ntah rumah sape2 tapi memang cantik kan...gambo bawah ni baru kolam renang kat rumah akak dik non..... T_T
















tadaaaaaaa!!!!! ni la kolam renang pilihan akak tu....kahkahkah...kolam khas buat izara....,yelah dah cik boss yg nak sangat kolam renang kecikkan ni kecik la ni....hahahaha....jadi la kolam gak kan suke je si izara berkubang dlm ni, lagi pon senang akak nak pantau dia sebab kolam ni akak just letak kat lantai dapo  sambil masak bole pantau izara berenang....kikiki...pas dia mandi nnti akak buang je air dan mop je lantai dapo ;D senang keje akak.....dan yg lagi penting kolam ni baru 13 hengget je dik non....hahaha....kecik je jadi tak payah ko nak isi air banyak2 dua besen kecik tu pon dan paras betis izara....penjimatan disitu ....kuang3    (maaf gambo agak cekci T_T )



Akak bertekak dgn cik boss pasal memula dia nak beli kolam camni....hohoiii...kolam ni beso ok tak kuasa akak nak duduk luar berjam2 teman izara berkubang, pastu kompom air kene masuk banyak sebab kalau masuk sikit  nnti dinding kolam takmo tegak... (akak tau sebab dulu2 mase kak long kecik penah belikan dia kolam camni) membazir air je, harge pon lebih mahal 79 hengget kalau tak silap akak padahal yg nak berenang nye izara sorang je..... kalau cik boss beli gak kolam renang beso ni alamatnye makan nasi bungkus la dia sebab izara sehari 2 kali dia nak berkubang dalam kolam ko!!! kolam beso dah sah2 le kene mandi kat luar dan kompom la akak kene melangut tungu dia berkubang jadi mase bila pulak akak nak masak nasik ?????   ugutan alasan ni yg akak guna sampai cik boss setuju je beli kolam pilihan akak tu...kahkahkah....jangan main2 ye binik awak ni saiko kuat hokey.....wakakaka




eh!!! tetiba ada gambo lauk pulak...kikiki...ni lauk semalam,lepas akak buat n3 nasi sejuk tu laju2 akak mengulai kat dapo....ketam masak lemak dgn telo kicap..., tu je 2 jenis  lauk akak masak lagi pon izara suka makan nasi dgn kuah masak lemak jadi kuah tu akak buat tak pedas,suka dia makan bertambah2 nasi ;)  yg nak pedas tu sila gaul nasik dgn sambal belacan yg akak buat stok byk2 dalam aisbox ;)

ni telo kicap pemintaan khas dari cik boss...huhuhu...suka la dia... mkan pon bertambah,sonang banyak keje akak bila cik boss dan anak2 tak cerewet tentang makan ni....ok la akak undur diri dulu hari ni akak nak masak daging goreng cili dan kobis goreng je kot.....



bobbbyeee traluluuuu....... :P


No comments:

Post a Comment