sila klik sini

Saturday, 7 February 2015

PEGI JEMPUTAN DAN MENCARI PENAWAR

Assalamualaikum sume....

Kat melaka sekarang ni panasnye ya Allah....walau banyak angin tapi memang terasa kering dan berbahang sgt, alhamdulillah akak dah selamat pose 2 hari jadi tinggal lagi 8 hari je nak settle, harap2 time bulan ramadhan nnti cuaca ok la sikit sebab sian kat anak2 mesti letih je kat sekolah....dugaan....hari ni akak mengelat tak pose :p dik non...kikiki...nak pegi jemputan kawen mana bole pose kang tetelan2 ailio tengok air batu sirap....kahkahkah....iman tak kuat camtu la kennnnn.....hari sabtu dgn ahad kiranya memang hari akak keluar dari gua kekdahnye sebab sepanjang hari isnin-jumaat memang akak kat rumah sesaje....betape uolls....kikiki....umah kawen ni tak la jauh sgt dari rumah akak, dalam 15 minit berkereta je.Kawasan perumahan baru pulak tu cantik2 rumah diorng siap ada sukuriti guard lagi ko....walau pon sume abg2 nepal.... ;p



 on the way nak ke majlis kawen, sume muka happy je maklum la duk dalam kete bukak acon kuat2 mana tak happy...cetutup acon pastu bukak tingkap.....dapat le rase perasaan kek waktu dibako...kikiki....kesian penunggang motor lagi2 yg bawak anak2 kecil  :"(   kite ni sedap2 la duk dalam kete....moga Allah murahkan rezeki mereka....aminn


Sememeh baju abis sume kene aiskrim....akak nak suapkan bole dia takmo T_T baju dah la putih mkn plak aiskrim coklat.... nangis lagi ibu ko izara oiiii!!!!   T_____T


 nasib la akak tak pose hari ni, siap berkambing panggang....dgn laksanye, mee kari lagi yg nasi dgn lauk2 toksah cite la mcm2 ada, paling win daging salai masak lemak dgn pisang...fuhhhh!!! Banyak sangat dugaan ;p  kira mewah gak la menu yg tuan rumah hidangkan, dengau2 kambing tu je sekor dah 1200 hengget dik non....huhuhu


 dah makan moh le kite balik ape nak tunggu lagi....nasib dalam gambo tak nampak sangat kulit muka akak yg mengelupas tu...kalau tengok real kompom mimpi ngeri dik non....kikiki....mase makan pon akak tunduk je kang jemputan lain nampak terus hilang selera makan...abis tu sape nak abis kan kambing panggang yg tiga ekor tu????? sape???

ni kira dekat gak paking yg kiteorng dapat sebab ramai je lagi kene paking jauh hujung tanjung sana nun....jalan le slow2 dalam panas berdenting ni...dah le panas ko pegi pakai baju merah pulak ...kikiki...menambah kepanasan jew hakak ni ;p nasib takde lembu ;p ;p

 kan akak penah cakap kat dalam n3 yg kulit muka akak kering terkopek2, nasib tak sakit tapi memang hodoh la sesangat....pakai bedak pon cam berabuk je, kalau pakai foundation lagi hazappp....siap pekej bercapok2 ko....ngeri akak tengok muka sendiri terus laju2 ajak cik boss cari farmasi.Adik yg keje situ rekomen akak suh pakai skinosophy ni.....selalu akak pakai lendir lidah buaya je tapi bole pulak mati pokok akak tu...hanggin je akak mase nak amik tu siap bawak pisau tengok2 dah aruah rupenye pokok aloevera akak...  T_______T   krim dalacin T tu utk kak long sian dia kan main subur jerawat beranak pinak, harap2 serasi la krim tu dgn dia....


dalam kotak tu ada serum ni dgn pencuci muka cinonet seketul....ni akak baru pakai sekali rase la lembab sikit kulit muka tapi esok2 tak tau la pulok, harap2 bagos la serum ni kalau serasi akak beli botol beso terus pasni....jumpe lagi dilain n3 ^__^


bobbye tralulu

No comments:

Post a Comment