sila klik sini

Sunday, 8 February 2015

LAIN DIHATI TAPI LAIN PULAK YG DAPAT


Assalamualaikum sume.....

selamat pagi isnin :) hari ni sambung qadha pose balik..kikiki...sila maafkan tarikh yg tercatat kat atas tu sebab puas la akak godek nak kasi betol tapi tetap la dia dok menggong camtu gak, nnti nak suh kak long betolkan.Lemau je badan hari ni, sahur pagi tadi akak just goreng telo je makan dgn nasi kicap, jadi la buat alas perut baru bertenaga sikit,lepas makan siap2 telan sebiji penadol dgn ubat selesema dan nah!!! kesannye sampai sekarang mata akak kuyu je...kikiki....mengantuk yg hamat tapi akak gagahkan je, si Izara ni pon badan dia panas dari semalam lagi siap pekej muntah pagi tadi mintak2 tak melarat la dia....hari ni ingat nak masak simple2 je, nak  buat sup ayam,sambal tumis bawang dan goreng ikan terbubuk masin, sape merunggut kang akak mogok esok takmo masak...hahaha... :P ok la dalam n3 semlm kan akak cite kononnye cik boss nak bawak kiteorng makan nasi kukus yg sedap kebabom tapi bole pulak tutup kedai tu.. T__T  takde rezeki...pastu pening kepala bila cik boss sebuk tanye mana nak makan ni? bila tanye anak2 sume pon cakap tak kisah ikut je mana ibu nak makan...hokey kang ibu bawak pi makan laksa korang jangan nak moncung ye....sebab mak diorng ni hantu laksa .....kikikiki...hari2 makan laksa pon takpe :P





tetiba teringat rasenya ada dua keping lagi kupon dari windmill,nasib perasan sebab tarikh luput bulan mac ni last....jadi moh la kite ke windmill anak2...pakai dua2 kupon ni terus penjimatan disitu....kuang2...mekasih windmill lain kali kasi la kupon lagi ye...akak dapat kupon ni 4 keping tapi dua keping akak dah gunakan hujung tahun lepas lagi,nasib perasan yg ni kalau tak rugi beso...


Nasi goreng nenes with fish ni  cik boss punye, abg ngah pon makan menu yg same...akak selalu gak amik nasi goreng nenes ni tapi amik yg set chiken chop, menu feberet katenye....tapi sememalam akak amik menu lain pulak..pastu jeling je nasi goreng cik boss dgn abg ngah...kahkahkah...dasar tekak melayu jatikan mcm mana pon nasi jugak yg sodap.....oh!!! sesungguh nya aku berpuase tak bole tenung lame2 gambo ni... T____T

ni pilihan akak semalam, lamb leg namenya...kenkonon tak puas makan kambing panggang mase kat jemputan kawen kemarin tu yg akak order ni.. walau pon kaler hidangan dalam pinggan tak menarik rase bole tahan,yg penting licin sume akak makan....kikiki...tetiba malam tadi badan mcm rase nak demam je...kikiki....penanggan kambing kah???? makanan kak long akak telupe nak snap gambo, ntah ape minah tu makan semalam tak perasan plak akak....


Sebelom balik sempat snap ni sekeping, deco2 utk valentines day kekdahnye....simple tapi sweet sangat2kan dan yg lagi penting tu tanda halal beso kat dinding agar kastemer islam tak ragu2 bila makn kat sini...hehehehe..."abg nnti hari kekasih bawak makan sini lagi tau, nak mkan nasi goreng nenas"...kahkahkah...tak romantiknyeee ape barang hari kekasih makan nasi goreng.....




jumpe lagi dalam n3 esok ye...in shaa Allah...nasi kukus mu tunggu aku datang deh!!!!

bobbye traluluuuu.....



3 comments:

  1. belum pernah rasa nasi goreng nenas...moga malinda cepat sembuh..take care :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas ni wajib cuba nasi goreng nenas ni iryanty dan terima kasih utk doa....alhamdulillah saya dan izara semakin sehat...moga awak happy2 selalu

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete