sila klik sini

Thursday, 26 February 2015

DIY COVER HANDPHONE BLING BLING


Assalamualaikum sume.....


Ini yg dikatakan takde keje carik keje....kikiki...membosan dik non duk rumah, padahal banyak je kerja rumah yg tak beres. tapi seperti biase la...ada aku kesahhh...dah lama beli manik bling2 tu kat daiso,tetiba hari ni baru bersemangat waja nak buat...jom skodeng camne akak buat...senang sangat ni...lepas ni kalau berkenan bole je buat sebab kalau nak beli yg dah siap tu mahal bebenau dik non,gayat akak tengok hargenye...kikiki...(padahal kedekut) :p :p :p



mula2 kite kene ada ni...dalam plastik pink tu akak beli kat daiso dan yg lain2 sume bahan2 yg dah memang ada dalam tempat jahitan akak, manik belen lama2 ni...akak pon dah lupe bila beli, tadi akak selongkar2 jumpe pulak, jadi la buat tambah2....



 Akak tak terus lekat kat badan handfon,sayang kekdahnye nak pakai lamaaaaa lagi tu....kikiki...akak berani diy kat cover camni je...cover ni dah lama akak pakai,akak beli kat pekan pontian rm10 je, dulu2 mase baru beli jernih je wane dia tetiba jadi camni pulak...hahaha...kaler kuning tu gara2 angkat call dgn tangan berkunyit hidup dik non....buruk nau mata akak pandang tu yg bersemangat nak diy dgn manik bling2 ni...


 tipah tetipu kekdahnya...ingatkan manik kecik2 ni sebijik2...sekali dia kene gam sekeping camni terus....takpe la lagi sonang keje akak...terus akak tepek camtu je...kahkahkah...nampak sangat tangan takde seni dik non....

 Tetiba tengah syok2 buat, cik boss balik bawak kuih ni seplastik...hokey benti rehat jap pi bancuh air nescafe sorng secawan....hahaha....sambil mengeteh borak2 kosong dgn cik boss.....

 Hokey jom sambung balik tampal2 manik...kali ni akak pakai manik pink beso2 ni lekat kat tepi2 tu dan ni je dapat sebab tak banyak manik beso ni....asal seragam je dah ok....wah!!! pink sgt ni terasa cam kembali remaja pulokk...bahahaha...akak lekat pakai gam pistol je...puas carik jam UHU tak jumpe mana ntah akak sumbat pening dah akak carik....

akhir sekali akak tampal manik hitam kecik2 ni tapi tetap tak cukup gak,ingat nanti nak beli lagi sikit sebab akak ingat nak tampal sampai tepi bucu2 sume....tadaaaaa....ok gak la..kak long cakap cantik....'berani dia nak cakap tak cantik"....bahahaha....pompuan saiko....



akak bagi 5 bintang pada diri akak sebab berjaya diy cover hanpon sendiri....kahkahkah....tara guna sendiri buat sendiri bagi bintang..... :p


bobbyeeeee traluluuuuu.......





No comments:

Post a Comment