sila klik sini

Sunday, 1 February 2015

AKAK DAH JADI NENEK~ OH TIDAK !!!!

 Assalamualaikum sume.......

Ye memang akak dah pon begelar nenek....cam tak caya je kan tetiba je dah ada cucu.....anak akak kak long belom kawen dia baru nak amik SPM taun ni, abg ngah lagi la baru tingkatan 1 dan lagi satu sape yg nak kawen dgn mamat poyo kuat drama camtu...hahaha...sebenarnye ni cucu anak buah akak je...kikiki...saje bikin gempak... :p :p  cucu pertama utk famili kak ngah akak dan cicit pertama mak akak....jadi bole agak tak mcm mana excited nye kiteorng dengan kelahiran baby baru ni......
buat masa sekng si baby Dhia umairah yg paling kecik dalam famili akak jadi perhatian memang tertumpu kat dia jelah....kadang kesian gak dgn si bayi sebab asyik la kiteorng ni berkerumun kat dia 24 jam...hahaha....siap berebut2 lagi nak dokong dia, akak cadang pasni beli je la mesin nombor cam kat bank tu...amik nombor ikut giliran kekdahnye ....hahahaha...akak jadi keliru nnti si bayi ni beso ape agaknye nama yg sesuai utk akak....  =_____=    nak suh panggil neksu cam kuno benau bunyiknye.....nak panggil nanny kang orng ingat akak ni bibik pada si bayi pulak....tak bole tak bole....panggil oma ada pulak yg ingat akak ni makcik2 from indon with love katenye....kikiki...last2 akak dah pon jumpe panggilan yg sesuai utk si bayi pada akak...huhuhu....akak nak suh si bayi panggil akak dgn nama .....MAKWE.....haah!!! betol la tu!! makwe....sebab dulu2 akak memang panggil nenek akak 'makwe dan datuk akak 'pakwe'.....hehehhe
Cam best je kan...tak tau la akak nape akak panggil diorng camtu sebab memang sume pon cucu2 panggil nenek n datuk dgn nama tu.....lain dari yg lain kan, kat melaka je kot panggil camtu....ke kat tempat lain pon ada je korng panggil camtu????



ni la dia si bayi yg menjadi pujaan hati semua orng dalam famili akak sekarang.....baby Dhia umairah...lahir pada tanggal 27hb 12 2014 yg lalu.....sori la akak terpakse tutup skit muka si bayi sebab ikut nasihat orng2 tua tak baik dipamerkan si bayi yg masih dalam pantang ni...jadi sebagai orng muda moh le kite dengau nasihat orng tua kekdahnye.....kahkahkah....muda ke akak ni diknon????...hahahaha....setahu akak 'umairah' bermaksud 'kemerah merahan' jadi memang sesuai sgt2 nama tu utk si bayi sebab mase dia baru lahir tu merah sesaje kulit badan dia.....tapi akak ada satu masalah lagi...agak berat gak la...susah nak cakap...'nak diluah mati emak..nak ditelan mati ayah'    ape agaknye masalah akak ni ek cam berat benau bunyik nye........?????











Ni ha !!! masalah berat tu....si baby tua izara.....dia takmo kasi langsung akak pegang si bayi korng tau tak.....hohoiiii!!  hanggin akak tau tak kasi can langsung budak ni.....baru akak nak dokong je si bayi terus dia mengamuk2 siap baling2 barang lagi.....permainan ape kah ini anak oiiii???


ok la bobbyeee jumpe lagi dilain n3 ok nak pegi layan si bayi kejap....alaaaa tomeyyy tomeyyyy cucu makwe niiiii..... :p :p :p




No comments:

Post a Comment