sila klik sini

Wednesday, 21 January 2015

WARNA WARNA DIHATI AKAK (N3 KHAS HARI RAYA) :P


Assalamualaikum sume.....

apa khabar? Harap2 semua sehat sesaje....tangan tengah rajin nak menulis tapi otak terasa buntu taktau nak tulis ape.Jadi bila otak dan tangan tak seiring hati jadi bedebo2...eh!! mcm tak kene je....ok abaikan jelah kata2 tu....hari ni 22 jan 2015 kang tetiba je dah pon petengahan bulan feb pulak...jadi ape yg akak maksudkan disini ialah....masa sgt pantas berlalu....sebagai seorng pompuan dan suri rumah sepenuh masa kebanyakkan masa akak di penuhi dgn angan2 yg tak sudah...hahahaha...alaaaa...angan2 je pon bukan kene bayo...akak dah pon buat perancangan skit2 utk sambutan raya taun ni....hover akak ko ni dik non puasa ganti pon tak buat lagi sebuk dah pikir tema utk raya kekdahnye.....hahahaha.... >___<    yelah dari akak menebeng kerumah jiran2 sambil mulut muncung2 anyam ketupat adalah lebih baik akak baring dan buat2 tido bagi mengelakkan dikacau oleh si izara sambil membayangkan tema wane utk hari raya yg mendatang ni.... :p :p :p merancang awal2 kan bagos....hehehe
Akak sejak pindah masuk kerumah ni 13 taun yg lalu memang minat sgt2 dgn wane coklat ...dulu2 rumah akak memang perabut sume pon coklat sesaje....ada gak yg ckp rumah akak nampak... "dal"....ape kebendanye dal tu??? hello nak mkn dal pegi kedai mamak laaa!!!! pompuan gila tak bole terima kritikan camtu la.....hahahah...yg penting ramai gak yg kata rumah akak nampak redup dan sejuk....ehem2 yg tu akak suka.... :p
Lepas 7 taun tetiba akak tesuka wane hijau pulak....cat atau sofa yg bewane hijau nampak sgt cantik dimata akak....wane kuning pon akak suka tapi sekadar cat didinding saje yg akak berani.....sebab kuning wane terang takut pulak kalau cepat nampak kotor.... alhamdulillah sampai sekarang cat dlm rumah akak ni masih utuh dan bersih sejak 13 taun yg lalu....
Walau ape pon tema wane pilihan kite yg penting kite HAPPY sudah le dan lagi satu kalau bole sambil2 berdeko tu kite cuma mengelak kan pembaziran dimana2 contoh!!! jgn le tiap2 taun kite nak berlangsir baru atau bersofa baru jugak.Sebab langsir atau sofa kalau kite pakai dgn cermat dan salalu bersih kan in shaa Allah akan bertahan lama,mcm sofa akak skng ni,masih cantik dan gebu lagi kusyennye.., tu pon sebab setiap kali cik boss nak tido situ akak dgn pantas akan memberi jelingan maut kat dia....kahkahkah...dan hasilnye sampai skng sofa tu berada dlm keadaan elok ....kat bawah ni akak ada tepek gamba2 rumah dgn wane2 tema feberet akak..... thanks u pada pakcik google sebab pinjam gamba2 kat situ.....moga dgn gamba2 ni korng dapat idea camne nak deko rumah utk hari raya nnti.....


tema hijau:
                                                               
                                                                 (gamba google)

                                                                     (gamba google)


tema coklat:
                                                                       (gamba google)

                                                                      (gamba google)


tema kuning:
                                                                   (gamba google)

                                                                          (gamba google)



sume kaler2 ni mempunyai keistimewaan yg tersendiri ....buat mase ni memang kompom la akak suka sgt dgn wane hijau..coklat dan kuning.Akan dtg taktau la wane ape pulak yg jadi kegemaran akak nnti....sikit masa lagi in shaa Allah akak tepek gamba rumah akak yg tak sepertinye ini dlm blog hokey....bila tu jgn ditanye sebab kompom la mase raya nnti kate n3 ni khas utk rayekan walau pon raye lambat lagi....hehehehe


No comments:

Post a Comment