sila klik sini

Thursday, 29 January 2015

SUSHI KING UNTUK SI TEKAK MELAYU


Assalamualaikum sume.....




Datang sini pon atas pemintaan kak long,lama dah tak bawak dia makan sini tu yg dia happy kuasa dua bila akak ajak singgah sini....kak long memang pengemar sushi,akak pon pelik dari mana dia dapat jangkitan ni sebab akak dengan cik boss memang tak suka makan makanan nipon ni... not my taste kekdahnye....mase ni akak just keluar dgn kak long dan izara yg cik boss dgn abg ngah ada urusan lain, kiranye anak pompuan meh jalan2 dgn ibu dan anak lelaki pi ko ikut bapak ko sana....kahkahkah.....sesekali best gak buat camni sebab bole bertapa dalam kedai makep lelama tanpa rasa bersalah....hahahaha




budak ni bukan nye makan tapi sebuk je nak amik mcm2.., suka la tu tengok piring2 sushi tu dok bejalan sebelah dia....hanggin je akak sume pon dia nak capai.....grrrrrr


Hoiii!!! belagak sangat akak ni dik non makan pakai chopstick katenye....hahaha....kat sini la baru fefiling makan dgn chopstick...nasib chopstick tu bersegi pandai gak la akak pakai cebagi yg bulat licin tu sampai esok pon tak abis nasi dlm mangkuk tu agaknye....hahahaha


akak order ni...nasi dgn daging masak kicap tapi nama dalam menu jgn ditanye sebab akak main tunjuk gambo je mase nak order ni....kahkahkah....tak sangka orang nipon pon pandai makan daging masak kicap ek....yg ni antara menu dia yg akak bole telan, lagi satu nasi dgn ikan mackerel bako pon akak suka gak....sedap lemak ikan dia....

 nama ni sup miso kalau tak silap akak,kalau order set mesti dapat sup ni semangkuk, ni yg izara suka makan kalau datang sini....,ntah ape2 la anak yg sorang ni      =___= 

ni kak long punye,nasi dgn ikan salmon goreng...rase dia????   ntah akak tatau sebab akak tak makan salmon....kak long ckp sedap sgt yg ni...huhuhu...sori la not my taste :p



Sushi pon akak makan dua tiga jenis je ...mase nak pilih tu kene tengok betol2 kang tesalah amik kompom akak tak makan....hebat sangat la akak makan sushi pakai chopstick ni....padahal terkial kial...kahkahkah....kenyang gak makan kat sini pastu nasi dia lain sikit kan...lebih gemuk dan bulat2 pastu mcm lebih kanji gak sebab melekit2....(cakap not my taste tapi dari tadi asyik tunduk je makan...kahkahkah)


Sushi ni upah akak seribu pon blom tentu akak nak makan diknon....kak long dgn abg ngah suka sgt ni...ntah ape2 la selera budak2 skng ni pelik akak tengok....kak long ckp salmon ni lembut je sedap dan tak hanyir....



ni lagi satu....hohoho....upah 2 ribu pon belom tentu akak nak makan...sebab bila tengok ni akak tebayang2 gambo kat bawah ni......









ni hah!!! tuan punya badan maka tercipta la sushi diatas ....belut diknon, tapi dari dulu akak panggil ni ulau...kikiki...byk khasiat kalau makan belut ni tapi akak rela tak dapat khasiat2 tu sume sebab memang tak la akak nak makan binatang ni.....dulu kalau balik sekolah lalu sawah tenampak binatang ni,terus akak lari laju2 ok sambil jerit "ulau!!! ulau!!!"....kahkahkah....bonggok je perangai dulu2...belut dgn ulau pon tak bole nak beza.....tak silap akak sushi dari belut ni dipanggil 'unagi' kalau silap sila btol kan akak ye....ok la ni awal taun dah bawak akak long dtg makan sini mungkin taun depan baru bawak dia lagi....hahahaha....kejam kah akak ?????  hah!!!! lantak situ lain kali pi jelah dgn kawan2 .....ibu nak makan kat tempat lagi best tau....pssttt!!! akak lagi suka makan kat restoren ala2 korea katenye padahal kat seoul garden je pon.....hahahaha...tu akak cite dilain n3 ye




ok la bobbyeee

2 comments:

  1. Bila dah dibentuk makanan sushi cecantik memanglah sedap utk masuk tekak Linda. Cuba diletak melingkar seekor belut tu agak-agak macam mana Linda hihi... mahu lari lintang-pukang:)

    ReplyDelete
  2. kikiki...kak zakie camne cantik pon sushi tu tetap tak tertelan....lagi la kalau dia letak sekor2 camtu kompom saya lari tak cukup tanah...hehehe ;)

    ReplyDelete