sila klik sini

Wednesday, 14 January 2015

SEBANA COVE RESORT KOTA TINGGI & PULAI SPRING RESORT JOHOR BAHRU

Assalamualaikum sume.....

sebelom korang baca n3 ni sila tarik napas panjang2 dulu sebab n3 ni panjang ....ibu2 mengandung dan wargamas dilarang sama sekali utk melompat sebab takut tercedera...bahahaha....kelakanye lawak akak.... :p :p :p
sebelom akak mencarut mengarut baik akak trus bercerita jelah....cite ni agak basi sebab terjadi mase pertengahan cuti skola taun lepas,skng baru akak hegeh2 nak buat n3 dik non....malas kekdahnye....unta padang pasir pon tak malas mcm akak ni.....seblom cuti2 ni cik boss ada keje skit kat pengerang kota tinggi,jadi akak anak beranak pon follow jelah dia.Takde ape yg best pon sebab tak pi mana2  mase kat kota tinggi ni cuma benti makan tengahari kat sebana cove resort yg cantik kebabom ni.Rase2 nye dah dekat 8 taun kot akak tak jejak kaki kat sini...kikiki...bunyik mcm la selalu pi sini kan...duluuuu penah datang sekali ikut familiday company cik boss....bahahaha...sumpah lupe sudah camne rupa paras resort ni,tu yg mengkagum btol mase makan sini....tapiiiii setakat mengkagum je la gamba2 bilik yg cantik2 tu harem akak tak snap....tetiba rase vangang je....menyumpah dlm hati bila dah balik tu.... :(

selama ni mati2 akak ingat nama resort ni sebana golf resort!!!  rupe2nye sebana cove resort....hahaha...sudah tukar ka???? tapi memang ada padang golf kat situ hokey...



amik gamba pakai nfon je jadi faham2 sudah le....kat belakang akak ni byk bot2 mewah parking...ntah sape la punye ek? mesti orng2 kaya ni,bila cuti diorng lepak2 kat sini bole la belayar dgn bot masing2 sambil menyelam ditengah lautan nan biru  ....korng rase sampan bole tak parking sini??? :p



tengah makan kak long snap gamba akak tapi tapi sila abaikan akak yg sememeh dgn tudung senget2 tu,cuba fokus kat gamba bangunan nun jauh kat belakang tu...antara bilik2 yg terdapat kat resort ni,cantik kalau tengok dekat2 ni gamba jauh tak nampak...akak paling suka tingkap dia sgt la cantik bentuknye...tingkap impian akak tu....kikiki


ni je yg akak makan mase kat sana....kahkahkah....sendiri tulis sendiri gelak guling2.Bole caye ke akak makan byk ni je......sumpah akak tipu dan sumpah nnti akak buat lagi.... :p

abg ngah muka bosan + kenyang.Hanggin je dia bila akak amik gamba....hahaha....perut tak cover langsung,dia kalau cuti sekolah mesti badan naik mendadak...abis kalau dah lapa sepanjang hari sape nak disalahkan?



ni pulak kat pulai spring resort johor bahru.Cik boss trus bawak kiteorng kat sini dari kota tinggi...tu pon sesat barat mase nak masuk sini asyik la terlepas,mungkin mase kiteorng sampai tu dah mlm jadi gelap semcm je resort ni dari jalan besar tu yg bole terlepas ....cik boss malu teramat maklum la dia kan anak jadi johor sekali bole pulak sesat kat negeri sendiri...kahkahkah...akak ape lagi siap sindir kaw2 kat dia...cik boss tensi je dgn akak mase ni....hahaha
amik gamba dari jauh je ni sebab lalu sini mase nak pi makan je....hahaha....tempat2 camni akak pandang sinis je dik non lain la kalau tempat makan2 mesti la laju je akak masuk....takde kepentingan kekdahnye....hahahaha

bilik2 kat sini besar2 mcm apartment.kiteorng amik yg ada 2 bilik,jadi ni bilik akak dgn cik boss,kak long dng abg ngah share  satu bilik dan izara tido kat jamban....bahahaha....matiiii la kalau cik boss tau akak tulis camniiii

ni bilik kak long dgn abg ngah tapi sian diorng kat bilik ni takde cermin jadi kalau nak sikat or pakai tudung terpakse mengemis kat bilik akak atau kat jamban....hahaha...padan muka korng :D


toilet ada 1 je jadi pandai le kongsi kalau reramai tu gunakan la toilet yg ada secara adil dan saksama ye takmo tamak haloba.Sila abaikan entiti bertudung hijau tu yg tetiba muncul mase akak amik gambar....mistik sgt ni

kabinet yg besar dan cantik tapiiii tak bole masak....meja makan yg langsung akak tak sempat duduk melainkan tempat gantung tuala dan tempat letak beg sesaje.....tetiba rase rugi pulak bila tak mengunakan segala ruang yg disediakan dgn lebih efisien....tetibaaa!!!! hahaha



ruang tamu yg luas dan selesa sgt2...sofa pon besar best baring2 mase nonton 



lepak2 kat balcony sementara tunggu yg lain siap nak pi bekpes same2....suka sgt2 gamba ni sebab akak cam nampak kurus skit...padahal...hahaha 




makan sambil berperang dgn budak ketot ni...tetiba dia senyum tunjuk gigi arnab pulak.Makanan kat sini so2 je kalau best pon mungkin time bekpes je kot sebab cam pilihan makann tu lebih meriah sket....tu pandangan akak la lain orng akak tatau la ye...desert dia cam kek2 tu memang tak kene langsung kat tekak akak...tapi tetap syukur sebab asyik la makan mase duk sini



budak ketot ni suka bebenau jumpe binatang olaf ni kalau lalu je mesti benti dulu kat sini....sambil pekik2 dan buat gaya gedix ni....ntah ape motif ko bergaya camni ?

ada bilik permaian disediakan...luas dan bersih walau pon xde la byk sgt mainan dlm tu dan akak cuma mampu bertahan 15 minit je duduk dlm ni sebab ekon rosak panas berbahang sampai peluh mencurah2 hokey kalah korng buat poco2 8 jam tau....tetiba berat akak kurang 200gm :p dan kat sebelah tu ada perpustakan tapi berkunci pulok....





kolam kat sini ada 3 tak silap akak tapi anak2 akak berkubang kat sini je sebab agak privasi sket dan jauh dari laluan orng ramai....akak jadi lifeguard je kat atas ni sambil fefiling cam pamela anderson dalam siri baywatch tu....kahkahkah....tak bole bayang kalau akak pakai bikini merah mcm dlm siri tu....bahahaha....terus sultan johor jatuh murkah dik non mau dia haramkan akak jejak negeri johor selama2nye .....woiiii!!! camne akak nak balik raye umah mak mentua akak pasni!!!!



lepas je checkout dari sini terus kiteorng ke legoland kat nusajaya sana nnti akak ceritakan dilain n3 ok.....bobbyeeee







No comments:

Post a Comment