sila klik sini

Friday, 30 January 2015

MASAK MAKAN DI SEOUL GARDEN

Assalamualaikum sume.....


Ni antara tempat makan feberet akak anak beranak.Dengan tema *all u can eat* kekdahnye jadi ko pon dgn perasaan berkobar2 terus lupe daratan dan makan sampai perut ko keras..........T__T   Dedulu mase izara blom ada lagi dahsyat, penah sampai 2-3 jam kiteorng duduk makan dlm ni...hahaha...lepak sambil makan slow2...bebulu je staf  situ dgn kiteorng :p
Tapi sejak ada izara ni mana bole nak berlama2 kang dia melilau tak tentu hara akak dibuatnye....jadi makan laju2 pastu umpan dia dgn aiskrim kaler pink....kikiki...selain seoul garden  ada gak tempat makan2 camni kat melaka,  antara yg penah akak pegi 'restoren api api" dan 'aman sejagat' semua pon best dan ada la kelebihan dan kekurangan serba sedikit tapi yg tu tak payah la kite pertikaikan sangat sebab apa yg lebih penting kat sini "kite makan sampai kenyang pastu tak payah basuh pinggan mangkuk uolls"  wakakaka....  :p :p :p

ni senarai harga yg dikenekan,lunch dgn dinner lain harga tau...time lunch tu murah skit pastu wargaemas pon murah jugak....."nnti kite dah tua hari2 la masak sini ek abg"....hahahaha...tak payah basuh2 pinggan lepas makan kite bior je kat situ... :p   Lagi satu tu cuma harga makanan je, ko nak air kene baya lain rm3.99 ++  nnti dia kasi ko gelas, tapi kalau ko dtg 5 orng tak payah la bayar utk 5 gelas, ko bayar 3 je pon cukup nnti share2 la minum....kikiki....(jgn pecah lobang dgn staf2 situ tau senyap2 dah le :p )


                                        (gambo dari blog danjumbuck..sori ye pinjam gambo  )


gini la susun atur makann kalau kat seoul garden mahkotah parade melaka.Byk je lagi pilihan makan yg ada kat sini...antaranya daging kambing,lembu,ayam,seafood2 yg bole kite panggang,pastu segala jenis fish ball,meat ball dan sayur mayur yg bole kite rebus, makanan yg dah siap bergoreng pon ada jugak,nasi goreng,nasi putih,bermcm jenis mee,dimsum,kuih pau(pau kacang merah terbaek),salad,kimci,buah buahan,ABC (kene buat sendiri) aiskrim bermcm perisa dan berjenis2 minuman...fuhhhhh!!!! rasenye semua akak dah sebut kalau ada yg tertinggal tu maaf jelah ye...



selalu kalau makan sini akak suka kuah kimci sebab cukup pedas dan cukup masam, lebih kurang cam tomyam gak tapi yg ni lagi sedap....ada pelbagai lagi pilihan kuah tapi sori akak tak ingat pulak sebab selalu memang amik yg ni je ...tengok tu kiteorng dah mula membako dan merebus.....tetiba lapo bila tenun lama2 gambo ni T__T
makan panas2 camni memang sedap lagi2 dapat hirup sup tu....dapnyeeeeee


kat sini le baru merasa masakan cik boss selalu kat rumah mana dia penah memasak....kikiki....akak pon same kat rumah malasnyeeee nak masak tetibe kat sini perasaan berkobar2 dik non...kahkahkah....pinggan mangkuk kiteorng bersusun2 apa ada hal bukan kene basuh pon kan so lantak situ....hahaha....part tu tepaling best :)

mase ni makan dgn kak ngah dan abng ngah akak,anak diaorng si raizo belanja....'terima kasih daun keladi cik,ada rezeki nnti belanja lagi'...hehehe....bila mkn free ni tetiba rase daging tu lembut lain mcm maklum la "bawak lori menggadap2,makan free memang sedap" hahahaha.... ni nak bagitau kalau ada yg terperasan...tu bukan mazidul ye muka je ada iras2 skit sebab dulu penah je orng terkeliru abg ngah akak ni dgn mazidul tv3 tu...


baru2 ni akak pegi baru perasan pinggan mangkuk dah bertuko dulu diorng guna pinggan plastik kaler kuning  (mcm dlm gambo kat atas)  la ni diorng tukar pinggan melamin kaler putih pulak....makanan  same je tetap sedap takde tuko ape pon,yg paling tak bole blah si Izara tu penah masuk sini makan aiskrim dgn ais batu ketul je T__T nasib dia tak kene bayo kalau tak buat rugi je minah ni T__T  (dalam gambo tu hanya lakonan semata2 sebab dia makan tak sampai pon 2 sudu)


Nampak tu cik boss tengah berbincang dgn abg ngah "bape kilo lagi daging yg harus kite bako ni??" kat sini korng jangan duk membazir ye amik sekadar termampu dimkn je sebab setiap 100gm baki makanan yg dibazirkan,akan dikenakan bayaran 5 hengget ye.So jgn berani2 nak membazir kat sini....Awas...... hahahaha...kiteorng byk bako daging kambing je sebab......sedap...... :p



selfie sekeping kerana terlalu happy!!! nampak tak kiteorng dapat duduk sebelah tempat makanan je...hahaha...2 langkah je dah sampai, pastu tambah makanan 800 kali pon kompom tak penat....hahahaha



ok la bobbye

2 comments:

  1. sis nk tanye harga yg sis tunjuk harga trbaru ker..?

    ReplyDelete
  2. tak dik sebab n3 ni akak tulis awal tahun lepas...sekarang dah harga baru...seorang hampir rm50 kalau tak silap akak...sori ye lambat perasan komen awak :)

    ReplyDelete