sila klik sini

Tuesday, 6 January 2015

HOTEL PHILEA RESORT & SPA AIR KEROH MELAKA

Assalamualaikum sume......

Pada sape2 yg tak penah dtg ke melaka tu. meh akak nak cite sikit hotel yg best kebaboom nak habaq mai laaaaa....cite pasal pulai spring resort dgn legoland tu next n3 akak buat ye...janji...ni akak saje nak pomot negeri melaka ku yg tercinta.... :p  hujung minggu tu cik boss ada keje skit kat air keroh melaka. Padahal kalau nak ulang alik pon takde hal punye 45 minit je pon dari rumah kiteorng...ape barang beb ko siap nak tido hotel yg sejengkal je dari rumah ko kan....tapi bila mengenangkan hotel philea yg menjadi sebutan ramai ni harus akak teruja nak stay sini dik non....kikiki....nak gak tengok cantik sgt ke hotel ni??? 
sekali bila sampai je melopong hokey mulut akak....ape cantik sgt la hotel ni??? tampa kang!!!...kahkahkah....betol dik non sumpah cantik sgt2 la hotel philea ni,tak caya nnti ada rezeki mai stay sini...baru korang terlopong2 cam akak gak.... :p


memang lain dari yg lain la hotel philea ni...sume bangunan pon dari kayu kayan...hohoho...sgt la cantik reka bentuknye....sejuk je mata memandang tempat pon best jauh dari haruk piruk kota,jadi memang sesuai la kalau nak lepak sambil rehat kan minda.....

ni bilik kiteorng,masa baru check in tu cecepat akak amik gambo sebelom bebudak 3 ketol ni menyepah....nasib sempat tu pon cam nak gaduh ok bila sume pon sebuk nak terjun tiruk atas katil...hanggin akak tau

 kiteorng amik triple room,tengok bantal kat philea ni beso2 gedabak,berat pulak tu...sedapnye tido memalam empok. Rase nak sumbat dlm beg bawak balik tapi tak muat pulak....hahaha :p
mase mlm tu sebelom tido akak pon memula kan operasi alih2 katil...kikiki...meja kayu kecik kat tengah2 tu berat yg hamat,akak sorang memang tak terdaya nak alihkan terpakse mintak tolong kak long. Bila 2 katil ni bercantum...walaaaaa....terus bertukar jadi katil gergasi kekdahnye....hahaha...selesa tido 5 beranak....tapi sebelom check out akak ubah ke keadaan asal balik,,,
 ni tempat bancuh2 air dlm kabinet bawah tu ada peti ais mini dan sebelah tu kabinet pakaian...bilik air mengadap tempat ni jadi agak tersorok la dari pada tempat tido....kat sini pon ada tingkap menghadap hutan belakang bilik ni....serammmm memlm gelap je
 toilet ada la kecil tapi semua pon lengkap...ada shower dan bathtub. Tapi sayang akak tak amik gamba pintu toilet :( sgt2 unik jugak nak2 part cara nak kunci tu

ni swimming pool ala2 air terjun tapi akak tak mandi abg ngah dgn izara je sempat berkubang kat sini...maaf takde gamba sebab abg ngah terlalu seksi jadi tak sesuai tepek kat sini....kahkahkah (tuan punye badan dah warning awal2 jgn nak masukkan gamba dia dlm blog akak yg sedeh ni )

mlm tu kiteorng pekene steamboat....terbaekkkkk!!!....kuah tomyam yg paling sedap yg akak penag rase buat mase ni...semua cukup masam,masin,pedas...fuhhh!!!berpeloh2 kiteorng mlm tu.... nnti kalau ada rezeki mesti nak carik steamboat kat sini lagi.....byk pilihan makanan yg terhidang tapi akak just amik gambo yg ni je...akak malu benaunye, ntah ape2 je sume pon nak amik gambo....mesti staf hotel ckp akak ni village people, yelah diorng mana tahu akak ada blog yg suam2 kuku tangan dan kaki ni :p :p


gambo pencuci mulut ni kak long yg tolong snap tu pon setelah akak pakse dan ugut2 kat dia...hahaha...tak guna punye mak sampai camtu sekali....gasak situ yg penting kat blog akak ni gambo meriah katenye...hahahaha

sume pon sedap2 dan secukup rase tapi tak semua la akak dapat cuba maklum la tak cukup ruang dah dlm perut akak ni,kalau sume pon nak makan mau pengsan hakak kat situ agaknye...hahaha...esok keluar sok kabo muka depan "IBU GILA MAKAN SAMPAI PENGSAN" hoiiii!!! selisih malaikat 44....lepas mkn2 ni rase cam bola je badan akak...bulat je jalan pon kaki cam diseret2 :p



 ni pagi keesokkan nye lepas buang ape yg dimakan mlm tadi badan tetiba rase kurus skit...kahkahkah...ni kiteorng jalan nak pi bekpes,jauh gak la tapi best je.Masa ni tak ramai sgt orng menginab jadi byk bilik2 kosong dah tengahari skit tu ramai nye lahaiiii manusia....
 ni laluan sebelah atas mase akak pegi bekpes tu akak ikut laluan belah bawah...jadi sukahati kite la mana2 laluan pon same je, cantikkan bilik2 ni kawasan sekitar pon bersih je, tong sampah byk tersedia

 jalan2 sini sambil fefiling pelancong dari negeri lain dik non...padahal....kahkahkah
mase ni dah nak check out dah...nangis dalam hati sebab rase takmo balik je...hahaha...2 hari 1 mlm yg best sgt2 di Philea resort & spa Air Keroh melaka.....bilik best...makanan best...suasana best...kolam best...sume pon best2 belaka la....pakat2 anak beranak nnti dtg melaka dan stay kat sini ok kompom takan menyesal punye :) Melaka negeri ku yg tercinta



note: ape yg best kalau melancong ke melaka? mcm2 ada...byk tempat2 bersejarah tinggalan penjajah...pelbagai jenis muzium yg harus dilawati dan sekarang ni melaka ada dataran 1 melaysia kat klebang sana...bas2 lama diubah suai dan dijadikan restoren juga hotel...unikkan...jadi nnti jangan lupe datang melawat melaka ok....bobbyeee sume


No comments:

Post a Comment