sila klik sini

Monday, 10 November 2014

HAI SEMUA INGAT SAYA LAGI TAK????

              Assalamualaikum sume....

Ya Allah lama nye x up n3 baru rase kekok plak nak menulis kat sini maklum la laptop lama akak  dah aruah sejak tu langsung katup blog, ada gak anak suh updet kat nfon tapi akak tatau.....rase x bestnyeeeee kecik kemetot secoit nak mskkan gamba pon kan main hazapppp...tetiba hari tu ada dinner kat tempat keje cik boss dpt pulak cabutan bertuah sebuah laptop tu yg dpt up n3 baru ni...huhuhu...alhamdulillah rejeki yg x disangka2.

n3 kali ni jom la berkenalan dgn akak balik mana tau lama benau katup blog mesti korng dah lupe kat akak kan {perasan sgt mcm lew orng heran dgn blog ko yg ntah ape2 ni}ahh!!! lantak la yg penting akak up n3 baru walau pon hazapppp dah xde idea nak menulis kat sini...rase ya Allah kekoknyeeeee
jom la baca free je bukan kene bayau pon...kikikiki


ni la akak yg bernama malinda ,gambo ni diambil kat cameron hujung 2012,masa ni akak baru habis pantang,mase ni slim sikit cetengok sekarang...rase nak meraung je ;[ ...akak n famili memang suka bercoti kat sini sebab dapat felling mcm kat oversea le kenkonon....muhahaha....mcm yg korang nampak kat dalam gambo ni akak memang suke dgn bunga,yg paling akak suka bunga ros n lily.




ni le cik boss akak,panggil jew najai (name timbangan) dia dah berusia 40 an tapi perasan 20an...hahahaha...takde la dia biase2 je asal orang pontian johor tapi dah berpuluh taun duduk melaka disebabkan keje kat sini sampai kawen pon dapat orang melaka.....[tapi akak lahir kat klang selangor yg banaunye membesar je kat melaka]



ni anak akak yg sulung skng ni umo dia 16... taun depan nak amik spm sudah...kite panggil dia kak long jelah sonang kak long tau bkn kak longkang..hahahahaha.....awassss loooo...hahahaha




ni anak kedua akak abg ngah umo 12 taun baru lepas amik upsr tengah debo2 tunngu 26 nov ni nak amik keputusan tapi akak tengok lekkk je main games bagai...menyampahhh tau




ni pulak anak akak yg last {buat masa ni la} sekejap je dah 2 taun budak ni...kite panggil dia miss izara jelah,sejak dah beso ni byk dah memudahkan omak dia ni nak msk pon aman je dia dah pandai main sendiri lagi kalau umpan kucing sekor kat dia lagi senang keje akak jahanam kucing tu dia kejekan...hahahaha...nasib la ko kucing sape suh ko jadi kucing kan dah kene buli...kahkahkah...bole plak camtu




sebagai seorang suri rumah sepenuh masa jadi akak memang suka memasak n mengemas (kalau x suke pon kene buat gak) tapi sumpah memang akak suka kalau ada resipi baru yg nampak sedap n mudah mesti akak x sabo2 nak mencuba,begitu gak dengan rumah kalau dulu akak suka deko dengan gaya tradisional (sebab tu banyak perabut kayu coklat) tapi tidak sekarang, akak dah jatuh cinta dengan gaya kedesaan inggeris,walau pon xde la inggeris sangat tp akak sedang mengumpul secara berdikit2 al maklum la hakak ko ni bukan nye koje jadi duit nye pon nan ado....(sory gambo rumah agak gelap saje felling2 romantik) byk sebenaunya yg akak nak cite kat sini tapi cam panjang sgt jadi esok2 akak sambung lagi ye,ingatkan dah ke pusara abadi blog akak ni bila laptop rosakkan tetiba ada plak rejeki dari DIA utk akak trus berblog walau pon kelautan dlm blog akak ni dik non....nnti kite jumpe lagi ok...janji...in shaa Allah byk yg akak nak cite kat sini tapi ikut turn ok



ok la bobbye





No comments:

Post a Comment