sila klik sini

Sunday, 14 July 2013

KETUK KETUK RAMADHAN PART 2

                      Assalamualaikum sume.......


hohoho...tengok tajuk  n3 akak memang tanak kalah... fedulik ape akak bior le dah name pon tuan belogkan jadi bior le akak buat tajuk sesokahati akak sajok ye....
ramadhan kali ni tak tahu la kenape akak rase cam happy je walau pon akak penat sikit dok melayan si baby izara yg makin ligat , seluruh kawasan rumah dia nak lawat abis sume bilik termasuk jamban pon dia nak terjah...ya allah anak dah kenape ko kan sampai jamban pon sebuk nak masuk kang ema paksa ko guna jamban tu baru ko tahu tak payah pakai pampers lagi jimat banyak duit apak ko...hahaha..... sampai terkejar2 gak la akak bila sensorang dengan dia...
ok berbalik pada cerita asal akak nak share menu iftar ke3 sampai ke5 hari ni jadi tak payah le akak nak mengupdate hari2 takut korang muntah pulok,yelah ko dah kenape kan ferasan sangat macam orang heran  dengan belog ko yg ntah ape2 ni....sedih plak...sob...sob...






puasa ke3 hari tu akak masak udang masak lemak campur belimbing buluh....fuhhhh pedas yg amat tapi akak soka....siap je akak mengulai tetiba somi akak telipon cakap hari tu nak berbuka kat luar sebab anak bujang akak dah mengadu domba kat dia teringgin nak makan kenny rogers roasters....fikirkan kesian dia dah penat berpuasa jadi moh le kite ikutkan jelah selera dia walau pon ikut hati akak ni memang malas nak berbuka kat luar......jadi lauk yg akak dah masak tu akak anjakkan kewaktu sahur......








kuih popia n onde onde ni akak buat puasa ke4 hari tu akak memang tak masak lauk sebab nak berbuka kat rumah mak dengan kak ngah , memula akak ingat nak masak ketam berempah tapi mak cakap tak payah sebab lauk dah macam2 kakak ngah akak masak...jadi kuih ni jelah yg akak bawak,sengaja akak buat lelebih dapat gak sedekah kat jiran2 keliling umah akak ni dan buah pelam yg manis dan lembut tu pemberian jiran sebelah rumah...mekasih la pd abg rizal n kak nor....






ini menu hari ni puasa ke5 akak buat soto daging embek2 je tu pon atas pemintaan somi akak sebab kalau ikutkan dalam kepala  masa tu ada menu lain tapi takpe la akak masak je ape yg dia nak esok2 akak masak  ape yg akak nak plak....soto kali ni makan dengan mee kuning n bihun je malas nak rebus ketupat segera macam membazir je gas kat dapor tu kalau setakat nak rebus 15 ketul ketupat yg kecik2. Makan panas2 dengan bergedil kuah sambal kicap yg pedas berapi api tu...huhuhu...syorga betul. Kuih akak just goreng balen popia semalam pastu pencuci mulut akak hanya potong tembikai dengan baki pelam pemberian jiran,air hari ni akak bancuh sirap dengan oren (takde dalam gamba) dan akhir sekali tetibe kat tengah2 tu ada kupang kan...hahaha....sebenarnye kupang tu akak amik sikit buat berbuka sebab yg baki nye akak nak buat sambal mase sahur nnti....







ketepi...ketepi...soto panas nak lalu....lembut je daging embek2 ni sebab akak rebus lame, tak banyak pon akak masak somi beli daging sekilo je tapi tak abis pon kiteorang makan ada baki sikit kat periuk sahur besok bole akak panaskan ....






n3 kali ni akak sudahi dengan gamba izara sedang selongkar dengan gaya seksi ...huhuhu...mase ni dia baru lepas main kejar2 dengan akak sampai berpoloh2 tu yg akak tanggalkan kain baju dia melengas je budak ni...hissss....geram je dengan dia nasib puasa kalau tak memang akak gigit je peha dia...hahahaha.....puasa hari kedua hari tu izara genap 10 bulan, dia dah pandai berdiri tapi takut nak melangkah....cepat la bejalan anak nnti raya ema nak pakai kan awak baju kurung.....




k,bye

Thursday, 11 July 2013

KETUK KETUK RAMADHAN~

                       Assalamualaikum sume.........


diam tak diam sekejap je dah masuk dua ramadhan ekk, ada 28 hari je lagi kite akan berhari raya...adussss mase sekarang cepat sangat berlalu, kejap kang pagi tetibe malam sudah...hohoho...
akak ni bukan main semangat lagi nak buat n3 ni maklum la baru masuk hari ke2 cetengok nnti dah hari belas2 kompom semangat akak pon terbabas2 gak...hahahaha...ok tak klakau pon....
Amboi akak tengok kat fb kat blog2 kan main korang ek masak macam2 sume nampak menarik tertarik ko memang deboom la nasib kuat iman akak ni tau...T_T

jom la tengok akak masak ape je untuk berbuka semalam dengan hari ni,xde la meriah mana masak2 simple2 je bazzar ramadhan pon x jengah lagi mungkin lain kali kot.....




lauk yg kat atas ni mase berbuka hari pertama...akak masak simple je ada ikan siakap 3 rase,kailan ikan masin,ayam sambal n asparagus goreng (sayur ni feberet akak) pastu pencuci mulut akak buat sikit jelly buah buahan...alhamdulillah konyang perut akak anak beranak....izara makan sayur asparagus sajok...suke dia makn sayur ni.....huhuhu



lauk kat atas ni plak baru tadi selamat  dah masuk perut akak ...hahaha...akak masak kari ayam,tauhu telur sambal n terung goreng , kebetulan ada kari terus akak menjala sekejap dapat gak hasil....hari ni akak x makan nasik pon asyik dok layan roti jala dengan kari ayam je...huhuhu....syorga betul....





mase akak tengah menaip ni pon otak akak duk berfikir jer menu untuk sahur dengan berbuka esok....
sory ye gambar mase sahur nan ado coz tak koseh akak nak amik gamba pepagi bute tu dengan nak melayan izara lagi memang amat kelang kabut nasib anak sulong akak dah boleh di harap...
ok la akhir kata selamat berbuka dan selamat bersahur pada sume teman2 akak ye nnti sahur jangan terbabas yo.....sekian




k,bye

Tuesday, 9 July 2013

CEPAT NYE DIA DATANGKAN TAPI AKAK SUKE~

                    Assalamualaikum sume.....


suspen tak dengan tajuk n3 akak ni??? korang mesti tertanyer2 ape yg cepat tu?? malas la akak nak bagitau korang...hahahaha....boleh camtu???OK OK  jangan maki akak ye dik non !!! akak bagitau sekarang gak sila bersabau ye....BULAN RAMADHAN....dah jangan nak buat muka terkulat2 ko tu coz besok hari rabu kite dah pon memula kan ibadah puasa kita yg pertama......Ape ko orang cina??? Jadi ko tak terbabit dalam ini cerita.... syoh..syoh... pi main jauh2 n3 ni khas untuk orang melayu yg berugama islam sajok....

semoga kita dapat menyempurnakan ibadah pusa kite tahun ini dengan penuh kesabaran dan keberkatan...








SELAMAT MENJALANKAN IBADAH PUASA PADA SEMUA SAHABAT2 KU YG TERCINTA






Taun ni baju raye korang warne ape???

choiiiii....minah ni puasa pon belum sebuk nak cite pasal baju raye......hehehehe
*hari rabu nnti seluruh negeri melaka akan bercuti*....yabedabeduuuuu.....


k,bye love


Monday, 8 July 2013

GILA KO KALAU TAK SERAM~PART 2 (KISAH BENAR)

                            Assalamualaikum sume.......


Kalau semalam tangan ni gigil je mase tulis n3, alhamdulillah hari ni dah kurang sikit (over akak ko ni macam dia plak yg TERjumpe ek) n3 kali ni bukan nak  cite pasal kes terjumpe or ternampak lagi tapi akak nak kongsi satu cerita tragis yg terjadi kat jalan yg same....kisah ni terjadi pada bulan ramadhan 2 tahun yg lepas 
ada sorng budak pompuan ni (akak x tahu name dia..sory) umur dia rase nye dalam 15 or 17 tahun camtu la akak x berapa nak pasti,dia naik moto dengan adik lelaki dia dalam perjalanan nak ke warung tempat dia keje part time, waktu tu dah senja tapi jalan tu sebuk gak la dengan segala mak datuk kete moto lori bagai...
seperti yg dicerita kan oleh saksi yg ada kat kawasan tu moto yg diorang naik ni bergesel dengan lori pastu terjatuh dan budak pompuan ni tercampak bawah lori.....dia mati ditempat kejadian....kecederaan yg dia alami amat parah,ketika dia tercampak kebawah lori tayar belakang lori tu telah mengilis kepalanya hingga putus.....subhanallah....makcik tuan warung ayam golek yg ada kat situ terus jatuh pensan mase tengok jenazah aruah tu yg terputus kepalanya.....adik lelaki aruah x mengalami kecederaan yg parah cuma luka2 kecil je ....kisah ni ada keluar kat metro time tu sayang akak xde simpan keratan tu.

kalau x silap akak mak dia ada cerita sebelum aruah keluar ke tempat kerja dia ada cakap kalau dapat gaji nanti dia nak beli seluar jean untuk raya  tapi 10  minit pastu mak dia dapat panggilan bagitau yg anak dia dah takde......al fatihah.....





k,bye

Saturday, 6 July 2013

GILA KO KALAU TAK SERAM~JANGAN BACA N3 NI MASE SENSORANG~

                   Assalamualaikum  sume......


Huhhhh...mase nak tulis n3 ni pon tangan akak dah gigil2...kalau terjadi kat akak tak tahu la macam mane
ek??? mungkin pengsan kot pastu tersedar mende tu ada lagi sanggup akak hantuk kepala kat dinding bagi pengsan balik.....hahahaha....

sebenarnya kisah ni terjadi kat somi akak, tempat kejadian kat bukit rambai melaka...waktu 12.30 malam dua hari lepas...kisah nye bermula begini...malam tu somi akak ada dinner kat bandar melaka tp akak tak follow dia jadi dia pegi sensorang la sejak ada baby ni memang jarang akak ikut dia pegi dinner,leceh wei mane akak nak sumbat si izara ni takan nak sumbat balik dalam perot akak ...hehehe... ok sambung balik cite tadi....somi akak cite mase tu jalan sunyi je yg ada cume sebijik moto dengan kete wira hitam kat depan kete somi akak...sape yg duduk area tangga batu  mesti tahu kawasan sawah padi yg dekat dengan balai bomba ni bila malam memang sunyi gila jalan ni gelap plak tu.......ok sambung balik ye....kete wira depan somi akak ni bawak slow je dalam 40 km/j somi akak apelagi harus la dia memotong...mase memotong tu dia memang ada sikit hanggin le dengan kete wira tu yelah jalan kosong dah malam plak tu lagi mau bawak cam sipot ....so mase tengah memotong tu dia siap kasi redungan maut sama itu pemandu wira....hohohoho...
tapi lepas tu dia plak rase cam nak maut bila nampak rupa pemandu kete wira tu......

korang nak tahu ape yg dia nampak...dia tak pasti sama ada yg bawak kete tu pompuan ke lelaki tp yg tak best tu yg bawak kete tu siap berbunyut atas kepala dia......korang faham tak ni????
ala bunyut cam hantu pocong tu.......somi saya cakap dia nampak putih je pastu bunjut tu siap berikat lagi....hohoho....kete wira tu ikut je somi saya sampai jalan besar depan sekolah seri tanjong....somi akak siap tunggu lagi kat simpang jalan tu kenkonon nak tengok lagi tp kete tu terus je tak masuk simpang yg same dan yg lagi pelik somi akak langsung tak dapat nak tengok dalam kete tu sebab mcm gelap gila padahal kat kawasan tu banyak je lampu jalan.Pastu somi akak terus laju2 balik rumah, mase somi akak sampai tu saya dengar gak bunyi kete dia pastu teribe dengar dia bukak pintu rumah...wahhhh cepat nye dia kunci pintu pagar!!! rupe2 nye dia tak tutup pon pintu pagar terus laju2 masuk rumah sekejap je dah ada dalam bilik siap kunci pintu lagi....saya pelik gak dah kenape dengan dia kan selalu relex je bole bukak tv  bagi makan kucing tapi kali ni nan ado....dia terus tukar baju, masuk bilik air basuh muka kaki sume pastu trus tido.....

esok nye baru dia cerita dengan akak...dia cakap lagi masa nak masuk rumah tu macam2 ayat yg dia baca sebab takut ada yg mengikut same..ialah rumah kami kan ada baby takut gak.....mak baby pon berganda2 penakut nye.....sekian



k,bye



















Friday, 5 July 2013

KOREK BIJI MATA TU KANG BARU TAHU~~

                    Assalamualaikum sume.....



Brutal tak tajuk n3 akak  hari ni??kalau korng tak takut takpeee... ada hakak kesahhhh..!!!
Kalau korng nak tahu akak memang tengah hanggin,geram,marah,meluat dan menci...pada sape???
pada manusia2 yg kedekut kat luar sane,bukan akak mintak duit pon kat kamu..kamu dan kamu,hanya segaris senyuman yg akak tagihkan kenape la kedekut sangat korng takut kene bayau kew???
kalau takut sangat nak balas senyuman orng lain SILA jangan keluar rumah ye!!! duduk la ko sorng2 mengadap muke ko kat cermin pastu senyum cam gaya badut sarkas...bole camtu ek!!!!

Akak rase mungkin korang pon penah berada dlm situasi cam akak ni...contoh nye:


situasi 1:
kat dalam sebuah klinik akak sedang menanti giliran jumpe doktor tetiba datang seorng hamba allah ni duduk sebelah akak,memula akak buat dek je maklum la sedang melayan badan yg demam tapi dari ekor mata akak perasan yg minah sebelah ni sedang pandang2 kat akak jadi sebagai manusia biase akak pon terus pandang dia sambil senyum sehabis manis kenkonon nak buat kawan  TAPI korang tahu ape reaksi dia,
selamba je dia pandang akak langsung  tak senyum pastu siap pusing muka tempat lain yg buat akak lagi hanggin satu badan tu sempat lagi kasi jelingan super maut dia kat akak,macam ni punyer manusia pon ada ek nak lemparkan senyuman pon kedekut sabau jelah....


situasi 2:
mase tu akak kat shopping mall mase tengah jenjalan tu akak ternampak ada barang budak pompuan kat depan akak ni tercicir dia jalan dengan kenkawan dia akak pon lelaju kutip dan kejau dia sambil jerit2 cakap "adik2 ni ada barang adik tercicir ni " tapi bila tengok reaksi dia  buat akak cam menyesal  gilak pulangkan barang tu balik sepatut nye akak pi toilet  rendam dulu barang tu dalam jamban kendian baru pulangkan kat dia...hahahaha....sebab ape tau lepas akak dah jerit dan kejau2 dia tu, dengan muka kerek dia toleh kat akak balik pastu buat muke kong ajau dia kat akak cam dlm hati dia cakap "Hei pengemis sila berambus dari sini" camtu la aksi muka dia pandang akak mase tu,tetiba capai barang dia balik kat tangan akak dan pegi camtu jew......dah le tak cakap terima kasih siap buat muka kerek plak mase pandang akak....kalau korang kat tempat akak mase tu ape agak2nye yg korang buat???



Kalau akak nak tulis semua pengalaman akak bila berdepan dengan orang camni mungkin dah bole buat novel banyak gilak sebab akak nikan orang melaka kami dah terkenal dengan sikap ramah tamah maksudnye friendly sensangat (akak ramah dengan orang pompuan jew dengan jantan akak jadi x ramah terus lagi2 kalau somi orang coz hakak takut dik kang jadi scandal plak) dan amat tak kedekut dengan senyuman dengan sesiape pon akak boleh beborak kekadang dengan makcik cuci toilet pon jadi ...hahahaha...jadi kesimpulan nya disini kalau korang berperangai cam manusia2 kat atas ni sila BERAMBUS dari hidup hakak ye.....muhahahaha


Akhir kata akak mohon maaf kalau bahasa akak agak kasar dalam n3 ni sebab akak tengah lepas geram ni...



k,bye



Thursday, 4 July 2013

MOH KITE KE DIP n DIP

 Assalamualaikum sume.....


sekali lagi sy dok n3 cite pasal makanan kat sini..(dalam versi jiwa kacau)..takpe la ek layankan ajelah mokcik ni..kang kalau sy dok meracau sorng2 kang x pasal2 cik somi antau sy dok spital jadi adalah lebih selamat kalau sy meraban kat sini ada gak pekdah nye sekurang kurang nye nnti mase dah tua bleh gak anak2 cucu sy bace sambil dorng cakap..."wow!!!! nenek linda kite ada tulis blog la...dasyatttt la nenek kite kan...!!"...teeettttttttttttttt...kenkonon la camtu nanti....hahahahaha


Ok berbalik dari cerita asal kite tadi,kalau korng duduk KL sila jangan meluat ye mase bace ni sambil bebel2 kutuk sy camni   "minah ni dah kenape baru pegi dip n dip nak kecoh kat sini..ape barang beb!!"..hahaha...camtu le kot ayatnye jadi sila kesian kat saya ni ye sebab sy  dok kat melaka kedai ni plak kat KL jadi bila dapat pegi tu hati sy ni punye la gumbira sampai tak terkata la....



ni mase kami baru sampai..cetengok izara cam yeyeooo je duk tengok menu,last2 sy tak tahan trus  usik2 mulut dia ..hahahah...geram je tengok dia siap kening kerut2 tu macam faham2 je....menu dia jenis yg bergambo jadi senang la klu nak memilih yg mana berkenan dihati tapi AWAS sebab semua gambo yg ada nampak tersangat la mengoda.....T_T



yg ni wajib coba kalau x silap sy name mende ni brownies crepe coklat...walau pon nipis je tp saiz dia beso gak la jadi order satu pon cukup...sedap nye sampai juling2 mata hakak makan tau lembut je lalu kat tekak...kikikiki..harge dia dalam 28 hengget



yg ni pon sedap tp kene order sorng satu xmo kongsi2 ye sebab sedap yg amat nnti takut korng gaduh plak kat situ siap terik2 rambut x puas hati kenkonon orng tu makan banyak la ko makan sikit la jadi order je sorng satu takde yg ruginye kompom korng makan sampai menjilat pinggan pat segi tu nnti...yg ni harge dia 10 hengget.


yg ni pon tersangat la sedap tp name dia hakak dah terlupe jadi pepandai le korng carik sendiri ye,ni je 3 jenis yg kiterorng order tp cukup puas hati dan puas tekak rase muak pon ada sebab semua coklat kan manis2 plak tu jadi sila la order air mineral sajok,kalau nak ikut nabesu hakak yg beso ni semua nak order tp tahap  keimanan yg tinggi dapat mengatasi segala godaan itu...hakkktuiiii

tengok kat belakang ana tu penuh dengan coklat nasib bertutup kalau tidak dah lame hakak cekau..kihkihkih...kiranya tempat ni syorga peminat coklat la jadi kalau datang sini jangan le korng pepandai nak order burger ke mee goreng kung fu a ada yg kene kuntau dengan tokey kedai satgi hakak tak campor ye...




sebagai penutup bicara saya rase berbaloi2 la datang jauh2 untuk merasa makanan kat sini coz sangat2 sedap...percaya la cakap kak TON ye....hehe






k, bye love

Wednesday, 3 July 2013

BILA SANG SUAMI RAJIN MELAYAN~~

         Assalamualaikum sume......


 n3 kali ni nak cite pasal pengembaraan kami sekeluarga demi mendapatkan sesuatu yg sering sy dambakan selama ini....hakkktuiiii....(blah la ko linda pengembaraan la sgt klu setakat pi KL tu)...hahahaha
kebetulan somi sy ada urusan sikit kat kl mase tu jadi dia ajak sy follow dia sekali pasal dia selalu tahan ja telinga bila sy selalu dok zikir kat dia teringin nak makan itu teringin nak makan ini tp kedai yg sy nak tu xde kat melaka ni...SEDIH tau...jadi pd semua orng2 kl tu sila bersyukur ye pasal macam2 kedai yg kebaboom ada kat sane bila2 terasa nak makan jew bleh trus pegi.

kiteorng pegi balik hari je pasal esok nye(ahad) anak sulong saya ada kelas tambahan jadi x bleh nak memonteng,
ala melaka dengan kl bukan jauh sangat pon 2 jam dah sampai (klu jalan x jem la) kiteorng gerak dlm pkul 10pg camtu pukul 12.15thr dah sampai damansara uptown trus pusing2 kat situ carik kedai wonder milk, alaaa...kedai yg jual cupcake yg comel momel tu.....sampai2 je trus order tp amik sikit dulu nak rase klu sedap nnti amik lagi...




ni la gropenye cupcake yg kiterong amik mase kat wondermilk tu tp sori tolong jgn tanyer name cupcake ni coz hakak dah lupe harge plak seketul rm 4.50 ...hahaha....alhamdulillah dpt gak hakak merase cupcake kat sini,rase dia bole la sape yg suke sgt mkn cupcake mungkin rase syorga la bila mai sini...hehehe



cik somi merangkap tukang bawak kete dan tukang bayo...hahaha...mekasih abang ye lain kali kite datang lagi ek...yg sorng lagi tu anak bujang sy si noan poyo...wekkkk





cantik betul dekorasi dlm kedai wondermilk ni comel sangat sy sengaja amik meja sebelah hujung sebab kat corner tu ada tempat khas untuk kanak2 bermain ..macam2 ada dan kebanyakkan barangan kat situ  dibeli kat ikea ... hakak sangat kompom ok....hehehe.....kiteorng x makn banyak pon sebab dah rancang nak makan mende lain plak pasni..(dasar tekak naga )..jadi moh le kite pegi ke tempat seterus nye....lai..lai..lai


banyak kali kot dah sampai sini tapi haremmm  tak penah tergerak hati nak makan meat ball yg kebaboom ni  bila bace kawan2 yg penah makan kat sini trus meleleh ayak liur,jadi kunjungan kami kali ni hanya semata2 nak makan mende ala ni sajok...huhuhu....tipu le kan kalau dah sampai sini hape pon x beli tapi sy berani sumpah satu sen pon sy x keluar duit tau....(coz pow duit cik somi)...hehehe...sikit je sy amik makanan tp cukup la buat kami berempat tapi nak bagitau la pada sapa yg tak tau..kek kat ikea memang terbaik nampak je tak sedap tp sedap yg amat ok rase nak beli je lagi tapi malas nak beratur sebab barisan panjang bejela2 pas makan bayo barang yg dibeli terus laju2 cau cin cau sempat la singah rumah kak ngah sy sekejap,mandi2  sket tukar baju yg dah masam pastu trus balik melaka langsung x singgah mana2...alhamdulillah perjalanan pergi dan balik amat lancar langsung x sangkut jem ke hapa....seronok gak kalau jejalan camni happy je lain kali bleh plan lagi lepas raya kot....





k bye love..







Monday, 1 July 2013

KEJAP JE DAH 9 BULAN

              Assalamualaikum sume....



hakak mulakan n3 pendek ni dengan gambo izara sedang bersokaria ni...suka la tu dapat main masak2 tp yg sebenaunye sepah yg lebih abis sume dia baling2 nasib bukan kaca...baling la anak asalkan ko bahagia sebab bila ko gembira ema pon pasti happy same.....hohohoho....






Cam mengelatkan  hakak ni coz anak dah nak masuk umo 10 bulan tp baru hegeh2 nak buat n3 pasal umo dia 9 bulan....ape bole buat sebab kemalasan yg melanda x dapat lagi dibendung  jadi sila terima hakikat yg hakak ni seorng yg malas...bole x camtu??? bior ape pon terjadi hakak x pulik hakak tetap nak buat n3 ni jugak nnti bila dia dah 10 bulan hakak buat n3 lain ye ( tu pon tengok dulu kalau rajin ),,,ok la jom la kite sambung cite pasal izara si anak dara tecik hakak ni...dalam umo 9 bulan ni ape yg dia dah pandai buat ek nnti akak pikir jap ....???

* dia dah bole merangkak dengan laju dah macam gaya yb melawat kawasan waktu nak pancing undi

*kalau ada tempat yg bole berpaut je mesti nak berdiri sekarang ni dah pandai nak lepas tangan pastu mesti kelako je tengok dia nak imbang badan dah macam burung berkepak2

*kuat membebel dan jerit2,,,yg ni hakak tengok saling x tumpah ikut perangai apak dia...hahaha...itu tipu sebab yg kuat membebel ada la saya...bangga sekejap sebab jujur

*rajin berkemas (buat sepah) yg ni hakak x tahu la dia ikut perangai sape...haktuuuiii

banyak la lagi sampai x tahu nak tulis camne (cakap malas sude) walau camne pon hakak x penah nak pakse2 dia buat ape2 pon sebab setiap anak tu memang lain la peel nye asal dia sehat je akak dah 1000x syukur dah...




lena anak ema tido...tengok tang dahi tu dah tahu dah anak sape...haahaha...ye hakak memang berdahi jendul same cam dato siti....muhahahah...nak jugak petik name siti...tp x kesih le sebab ada orng cakap kalau dahi jendul nnti dah besar jadi orng cerdik just tengok cam hakak ni cerdik merdik sangat...hohohoho..(gelak syaiton)













banyak umo banyak gak akal dia kekadang buat hakak jadi tensi tapi hakak cepat2 sedar dari kekhilafan diri lalu hakak peluk dia ketat2 sambil nyanyi lagu lenggang2 kangkung (tu lagu feberet izara) secara brutal siap mengalahkan konsert rock tanah air....hahahaha....ok la sampai sini je geram plak tengok gambo dia tengah wek wek kan hakak ni jadi hakak pon ape lagi wekkkkkkk kan dia balik....







k, bye love