sila klik sini

Wednesday, 21 August 2013

KENANGAN RAYA MENGUSIK JIWA

                          Salam lebaran.....



Bestttt nye raya kan walau pon dah jadi mak2 ni kemeriahan raya tu tetap terasa, paling best taun ni kami dapat beraya dengan miss izara si dara tecik akak tu...walau pon dia x tahu ape2 lagi tapi bila akak tengok dia tersenyum itu dah cukup buat akak n seluruh famili akak ni rase sangat2 hepi dengan hadirnya hadiah dari Allah ni pd kami hidup terasa lebih bercahaya...sob..sob...thanks u ALLAH....

Ok xmo sedih2 dah jom akak share cite pasal raya kat korang,kalau nak cite pasal raya kite kene bergumbira..huhuhu....sume best raya taun ni cuma satu je yg x best bila somi akak kene jage kubur....jangan lew korang gelak kan akak plak...ini kisah benar ok bukan cobaan...kat tempat akak ni memang kalau nak pegi ziarah kubur kat kampong lama memang kene naik van yg disediakan sebab kawasan tu sudah diambilalih syarikat minyak gergasi malaysia(petronas) jadi kite x bole sebarang2 nak masuk tempat tu,kubur pon kalau nak tengok 2 kali jew setahun jadi tahun ni somi akak terpaksa mengantikan staff yg x dpt bertugas hari tu  atas sebab2 yg tertentu.....gigih ok somi akak siap berbaju melayu bagai...sekejap je pon pastu dia serah tugas tu kat skuritigad....jadi masa akak sampai rumah pertama (rumah bibik kiah) ramai kot sedara yg bertanya mana peginya somi akak tapiiiiii akak cam nak ckp ke tak!!! bukan ape akak takut depa2 sume gelak kan akak jewkan...ape barang lakii ko pegi jage kubo hari raya camni.....jadi sebagai langkah selamat akak cuma ckp dia ada tugas sekejap kat tempat keje....bohong sunat....fuhhhhh





Foto famili dipagi raya pertam,  ini je yg ada, tu pon nasib ada anak buah (big thanks pd sikin) yg sudi datang amik kan gambo, kalau x nan ado gambo satu famili...tema kami taun ni ungu lagi tapi beza la dgn ungu taun lepas...nasib izara ok je bila pakai baju kurung langsung x rimas...hohoho ..vavava....bagos anak ku...


pastu beralih tempat amik berlatar belakangkan pintu, asyik posing kat tempat yg same je tiap2 taun sampai akak rase bosan sudah...taun depan pindah rumah bole??....gurau..gurau...hehe...akak sayang rumah akak ni hohoiiiiii home  sweet home kate nye....


pastu laju2 pindah kat dapo plak sebab perut dah kecut2 tahan lapo...ko dah kenapa bang senyum camtu?? same je ko senyum mase kene saman dengan polis 4 taun lepas pasal langgar lampu merah....tu senyum kecut name nye...kihkihkih....dah makan kenyang2 akak dengan anak2 buat drama swasta plak siap ada babak air mata waktu bermaaf maafan...sume dah selesai laju2 pegi rumah mak  plak sambung drama episod 2 ..kihkihkih...tapi sory gambo nan ado sebab sebuk belakon drama....sob..sob


gambar ni plak dihari raya kedua mase ni dah siap2 paking beg nak balik kampong somi, cuma tunggu somi dgn nak bujang akak balik dari solat jumaat  pastu terus kiteorng zassss gerak balik pontian johor...otw tu singgah tapaw Mcd mkn dalam kete seronok je sambil dengau lagu raya...alhamdulillah jalan x banyak kete  sampai2 je bedal soto yg mil masak ...hohoho...pastu sampai malam perut akak keras je sebab terkejut kene sumbat kaw2..hahahaha


gamba ni raya ke3 mase beraya kat rumah ayah...kenapa semua buat (Y) ni??? yg tudung hijau ni anak akak n yg tengah2 tu adik ipar...mane ada gemuk ko pah selim melim lagi walau pon dah 7 bulan gandung...pandai ko sorok ek...

ni pon adik ipar gak og name nye same kan muka diorng ni maklum la mak sedara vs anak sedara perangai pon same tau.....ni bukan  iklan obat gigi ye...

jom bergambo beramai2 yg tudung silver tu mak mentuo akak...hahakkk...saodah name nye...

ni mase beraya dengan kawan fb, pertama kali bersua muka kalau x asyik berbual dialam maya saje...seronok dapat jumpe dia...jangan lupe nnti singgah rumah kite plak ye...

Eh tetiba ada gambo kuih plak...kihkihkih...ni sebelom raya jadi terapi minda supaya lebih bersemangat nak sambut raya tapi bila dah raya ni bertukar jadi terapi mulut plak...krup..krap..krup...krap....




ok la ni je penat tau akak nak taip...
selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin .....

3 comments:

  1. HOOOOOOOOOO.HO..selim melim..tapi muke bengkak dah...
    kak..pepagi raye dah nipu bibik kiah ekk...isyyyhh..sib baik pastu mintak maap...

    ReplyDelete
  2. kahkahkah....ko pah jgn ckp kuat2 nnti bibik kiah dengau

    ReplyDelete
  3. wah cantiknye akak..first time dpt tgk ni

    ReplyDelete