sila klik sini

Monday, 8 July 2013

GILA KO KALAU TAK SERAM~PART 2 (KISAH BENAR)

                            Assalamualaikum sume.......


Kalau semalam tangan ni gigil je mase tulis n3, alhamdulillah hari ni dah kurang sikit (over akak ko ni macam dia plak yg TERjumpe ek) n3 kali ni bukan nak  cite pasal kes terjumpe or ternampak lagi tapi akak nak kongsi satu cerita tragis yg terjadi kat jalan yg same....kisah ni terjadi pada bulan ramadhan 2 tahun yg lepas 
ada sorng budak pompuan ni (akak x tahu name dia..sory) umur dia rase nye dalam 15 or 17 tahun camtu la akak x berapa nak pasti,dia naik moto dengan adik lelaki dia dalam perjalanan nak ke warung tempat dia keje part time, waktu tu dah senja tapi jalan tu sebuk gak la dengan segala mak datuk kete moto lori bagai...
seperti yg dicerita kan oleh saksi yg ada kat kawasan tu moto yg diorang naik ni bergesel dengan lori pastu terjatuh dan budak pompuan ni tercampak bawah lori.....dia mati ditempat kejadian....kecederaan yg dia alami amat parah,ketika dia tercampak kebawah lori tayar belakang lori tu telah mengilis kepalanya hingga putus.....subhanallah....makcik tuan warung ayam golek yg ada kat situ terus jatuh pensan mase tengok jenazah aruah tu yg terputus kepalanya.....adik lelaki aruah x mengalami kecederaan yg parah cuma luka2 kecil je ....kisah ni ada keluar kat metro time tu sayang akak xde simpan keratan tu.

kalau x silap akak mak dia ada cerita sebelum aruah keluar ke tempat kerja dia ada cakap kalau dapat gaji nanti dia nak beli seluar jean untuk raya  tapi 10  minit pastu mak dia dapat panggilan bagitau yg anak dia dah takde......al fatihah.....





k,bye

No comments:

Post a Comment