sila klik sini

Saturday, 6 July 2013

GILA KO KALAU TAK SERAM~JANGAN BACA N3 NI MASE SENSORANG~

                   Assalamualaikum  sume......


Huhhhh...mase nak tulis n3 ni pon tangan akak dah gigil2...kalau terjadi kat akak tak tahu la macam mane
ek??? mungkin pengsan kot pastu tersedar mende tu ada lagi sanggup akak hantuk kepala kat dinding bagi pengsan balik.....hahahaha....

sebenarnya kisah ni terjadi kat somi akak, tempat kejadian kat bukit rambai melaka...waktu 12.30 malam dua hari lepas...kisah nye bermula begini...malam tu somi akak ada dinner kat bandar melaka tp akak tak follow dia jadi dia pegi sensorang la sejak ada baby ni memang jarang akak ikut dia pegi dinner,leceh wei mane akak nak sumbat si izara ni takan nak sumbat balik dalam perot akak ...hehehe... ok sambung balik cite tadi....somi akak cite mase tu jalan sunyi je yg ada cume sebijik moto dengan kete wira hitam kat depan kete somi akak...sape yg duduk area tangga batu  mesti tahu kawasan sawah padi yg dekat dengan balai bomba ni bila malam memang sunyi gila jalan ni gelap plak tu.......ok sambung balik ye....kete wira depan somi akak ni bawak slow je dalam 40 km/j somi akak apelagi harus la dia memotong...mase memotong tu dia memang ada sikit hanggin le dengan kete wira tu yelah jalan kosong dah malam plak tu lagi mau bawak cam sipot ....so mase tengah memotong tu dia siap kasi redungan maut sama itu pemandu wira....hohohoho...
tapi lepas tu dia plak rase cam nak maut bila nampak rupa pemandu kete wira tu......

korang nak tahu ape yg dia nampak...dia tak pasti sama ada yg bawak kete tu pompuan ke lelaki tp yg tak best tu yg bawak kete tu siap berbunyut atas kepala dia......korang faham tak ni????
ala bunyut cam hantu pocong tu.......somi saya cakap dia nampak putih je pastu bunjut tu siap berikat lagi....hohoho....kete wira tu ikut je somi saya sampai jalan besar depan sekolah seri tanjong....somi akak siap tunggu lagi kat simpang jalan tu kenkonon nak tengok lagi tp kete tu terus je tak masuk simpang yg same dan yg lagi pelik somi akak langsung tak dapat nak tengok dalam kete tu sebab mcm gelap gila padahal kat kawasan tu banyak je lampu jalan.Pastu somi akak terus laju2 balik rumah, mase somi akak sampai tu saya dengar gak bunyi kete dia pastu teribe dengar dia bukak pintu rumah...wahhhh cepat nye dia kunci pintu pagar!!! rupe2 nye dia tak tutup pon pintu pagar terus laju2 masuk rumah sekejap je dah ada dalam bilik siap kunci pintu lagi....saya pelik gak dah kenape dengan dia kan selalu relex je bole bukak tv  bagi makan kucing tapi kali ni nan ado....dia terus tukar baju, masuk bilik air basuh muka kaki sume pastu trus tido.....

esok nye baru dia cerita dengan akak...dia cakap lagi masa nak masuk rumah tu macam2 ayat yg dia baca sebab takut ada yg mengikut same..ialah rumah kami kan ada baby takut gak.....mak baby pon berganda2 penakut nye.....sekian



k,bye



















2 comments:

  1. hoho memang seram..kalau sy tgk cite antu si bunjut tu pd sy lg seram dr cik pon..anyway kite org melake jugek

    ReplyDelete
  2. assalamulaikum intandayani...salam kenal
    seram kan akak pon jenis penakut yg amat tp xpe puasa nak dekat nnti sume kene ikat...hehehe...seronok kenal dengan intan

    ReplyDelete