sila klik sini

Wednesday, 3 July 2013

BILA SANG SUAMI RAJIN MELAYAN~~

         Assalamualaikum sume......


 n3 kali ni nak cite pasal pengembaraan kami sekeluarga demi mendapatkan sesuatu yg sering sy dambakan selama ini....hakkktuiiii....(blah la ko linda pengembaraan la sgt klu setakat pi KL tu)...hahahaha
kebetulan somi sy ada urusan sikit kat kl mase tu jadi dia ajak sy follow dia sekali pasal dia selalu tahan ja telinga bila sy selalu dok zikir kat dia teringin nak makan itu teringin nak makan ini tp kedai yg sy nak tu xde kat melaka ni...SEDIH tau...jadi pd semua orng2 kl tu sila bersyukur ye pasal macam2 kedai yg kebaboom ada kat sane bila2 terasa nak makan jew bleh trus pegi.

kiteorng pegi balik hari je pasal esok nye(ahad) anak sulong saya ada kelas tambahan jadi x bleh nak memonteng,
ala melaka dengan kl bukan jauh sangat pon 2 jam dah sampai (klu jalan x jem la) kiteorng gerak dlm pkul 10pg camtu pukul 12.15thr dah sampai damansara uptown trus pusing2 kat situ carik kedai wonder milk, alaaa...kedai yg jual cupcake yg comel momel tu.....sampai2 je trus order tp amik sikit dulu nak rase klu sedap nnti amik lagi...




ni la gropenye cupcake yg kiterong amik mase kat wondermilk tu tp sori tolong jgn tanyer name cupcake ni coz hakak dah lupe harge plak seketul rm 4.50 ...hahaha....alhamdulillah dpt gak hakak merase cupcake kat sini,rase dia bole la sape yg suke sgt mkn cupcake mungkin rase syorga la bila mai sini...hehehe



cik somi merangkap tukang bawak kete dan tukang bayo...hahaha...mekasih abang ye lain kali kite datang lagi ek...yg sorng lagi tu anak bujang sy si noan poyo...wekkkk





cantik betul dekorasi dlm kedai wondermilk ni comel sangat sy sengaja amik meja sebelah hujung sebab kat corner tu ada tempat khas untuk kanak2 bermain ..macam2 ada dan kebanyakkan barangan kat situ  dibeli kat ikea ... hakak sangat kompom ok....hehehe.....kiteorng x makn banyak pon sebab dah rancang nak makan mende lain plak pasni..(dasar tekak naga )..jadi moh le kite pegi ke tempat seterus nye....lai..lai..lai


banyak kali kot dah sampai sini tapi haremmm  tak penah tergerak hati nak makan meat ball yg kebaboom ni  bila bace kawan2 yg penah makan kat sini trus meleleh ayak liur,jadi kunjungan kami kali ni hanya semata2 nak makan mende ala ni sajok...huhuhu....tipu le kan kalau dah sampai sini hape pon x beli tapi sy berani sumpah satu sen pon sy x keluar duit tau....(coz pow duit cik somi)...hehehe...sikit je sy amik makanan tp cukup la buat kami berempat tapi nak bagitau la pada sapa yg tak tau..kek kat ikea memang terbaik nampak je tak sedap tp sedap yg amat ok rase nak beli je lagi tapi malas nak beratur sebab barisan panjang bejela2 pas makan bayo barang yg dibeli terus laju2 cau cin cau sempat la singah rumah kak ngah sy sekejap,mandi2  sket tukar baju yg dah masam pastu trus balik melaka langsung x singgah mana2...alhamdulillah perjalanan pergi dan balik amat lancar langsung x sangkut jem ke hapa....seronok gak kalau jejalan camni happy je lain kali bleh plan lagi lepas raya kot....





k bye love..







2 comments:

  1. org yg lme dok KL ni pun tak pernah lagi nak g mkn kat Ikea tu...huhu

    ReplyDelete
  2. alaaa sayang nye lepas ni bleh pegi pastu jgn lupe try kek kat ikea ni sodap yg amat akak try yg putih je...huhuhu

    ReplyDelete