sila klik sini

Thursday, 11 April 2013

TUJUH BULAN SUDAH

      Assalamualaikum sume......

mase tulis n3 ni saya baru lepas mamam durian crepe....sedap yg amat walau makan banyak mana pon tak penah yg cukup tapi kene makan sikit2 ok coz cepat muak...huhuhu....saya bukan nak tulis n3 pasal durian crepe ok..no..no..no...tapi pasal baby tecik saya si Nur Izara Nazaruddin....semalam genab usia dia 7 bulan
(sedih hakak hokeyy sepatutnye tulis semalam tp tak sempat..huhuhu) dia membesar dengan sehat dan kuat (kuat jerit2)..alhamdulillah...Izara tak banyak meragam dan tak selalu demam kalau lepas cucuk tu saya dengan cik somi yg gelabah lebih takut dia demam tapi tengok dia sempoi je...jadi kiteorng pon terus jadi cool sikit...malam pon bangun sekali je dalam pukul 4-5 pagi lepas susu tido balik.Saya mula bagi dia makan solid food masa umur dia 6 bulan hari tu memula bagi puree je dulu dah lama sikit baru saya bagi dia bubur yg dikisar selera gak dia makan tak cerewet langsung ape yg saya suap semua dia ngap..hehe..
pandai anak ema ni....meh nak peluk ketat2 




 Ni la buah hati saya Nur Izara...hohoho...Nurhan n Nurhana jangan nak jeles ye time ni untuk adik pulak korang pon dulu dah puas dimanja kennnn....hahaha...tapi yg penting sume ibu sayang hokeyyy....




Banyak perkembangan yg baby Izara saya lakukan selain suke minum susu n tawe tawe dia jugak dah pandai merayap mungkin tak lame lagi nak merangkak kot pasal asyik dok terangkat je vontot dia pastu dah pandai minum air guna straw...ada kisah pasal straw ni,mase tu saya tengah minum ayak coke yg si Izara ni duk merengek2 nak jugak saya pon trus masukkan straw ttu kat mulut dia konon2 dia mana la pandai sedutkan,tapiiii sangkaan saya salah belaka sebab dengan sekali sedut je ayak coke terus laju je masuk mulut dia,terkejut gak dia masa tu yg saya ni apatah lagi siyes ckp terkejut yg amat hokeyyy...ayak coke tu uuu....baby mana sesuai minumkan..parasaan saya masa tu tak tau macam mana nak ckp pon tak tau rase bersalah sangat tp dalam masa yg sama saya cam happy pasal dah tahu Izara dah pandai sedut guna sttraw
malam tu trus laju-laju beli botol air yg pakai straw tu...hahaha...selain dari tu Izara ni biase2 je macam baby yg lain gak sangat suka menonton tv cerita kartun le feberet dia antara yg dia suka bubble guppies (kartun ikan duyung) dan backyardigans (kartun pasal binatang).....mase tulis ni pon dia tengah tengok bubble guppies aman sekejap hokeyyy....hahaha



k...bye

No comments:

Post a Comment